Anında çıkılan siteden virüs bulaşır mı?

Yigit.0

Centipat
Ben çoğunlukla film, dizi izlediğim siteye girdim izleye tıklayınca beni bir siteye attı. Anında bir mavi ekran ve "Bu site IP adresinizi, kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir" diyordu. Anında çıktım siteden. Hiçbir şey indirmedi. Bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeye tıklamadıysanız, indirmediyseniz, açmadıysanız bir sorun olacağını sanmıyorum.

O ekrandaki uyarıyı görmezden gelip siteye devam etmediyseniz sorun olacağını zannetmiyorum.

Bilgisayarımda Kaspersky yüklü ve bir keresinde aynısını yaşadım. Site açıldığı anda sağ alttan indirme engellendi Adware gibi bir bildirim çıktı. Eğer çok şüpheleniyorsanız bi indirip bilgisayarınıza tam tarama yapabilirsiniz.

Arkadaşlar yazmışlar: Bir şey indirmediğin ve oradan bir şeye basıp farklı bir siteye gitmediğin sürece bir sorun olmaz; ama yinede arada bilgisayara virüs taraması yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Sonuçta en basitinden bir görsel indirdiğinde bile keylogger veya çeşitli trojenler bulaşabiliyor.

Bir şeye tıklamadıysanız, indirmediyseniz, açmadıysanız bir sorun olacağını sanmıyorum.
Peki Bir anda yönlendirilen sitelerden nasıl kurtulurum?
Yani bir uygulama veya google eklentisi öneriniz var mı
Fazladan herhangi bir koruma kullanmıyorum sadece windows güvenlik duvarı var onda dosyaları tarıyor diye biliyorum sitede herhangi bir dosya indirmedi başka bir tarama yöntemi var mıdır acaba.

Bana da bir şey indirmedi ancak o bildirimi görünce korkmuştum.

Sizi aktardığı sitede illaki virüs olacak diye bir şey yok. Başka bir tarama yöntemi var mıdır bilmem ancak virüs bulaşmış olsa defender uyarı verirdi diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-05-03 221518.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 43

Teşekkür Ederim dostum bunu bir kere daha yaşamıştım çok uğraştırmıştı. Telaşlanmadım değil doğrusu. Tekrardan teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…