Ankara fen lisesi mi İzmir fen lisesi mi?

KTkeremteke

Femtopat
Öncelikle merhabalar. Girdiğim LGS sınavında %0.07'lik bir dilime girdim ve hangi liseyi seçeceğimi bilmiyorum. Aynı zamanda sayısalcı olduğumdan ötürü fen liselerine gitmek istiyorum. Biraz araştırdığımda en yüksek puanlı 2 fen lisesinin de tuttuğunu öğrendim ama bunlardan hangisini seçmeliyim pek bir fikrim yok doğrusu. Ankara fen lisesi %0.09'la alıyorken İzmir fen lisesi ise %0.11 ile almakta. Seçmem konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar. Girdiğim LGS sınavında %0.07'lik bir dilime girdim ve hangi liseyi seçeceğimi bilmiyorum. Aynı zamanda sayısalcı olduğumdan ötürü fen liselerine gitmek istiyorum. Biraz araştırdığımda en yüksek puanlı 2 fen lisesinin de tuttuğunu öğrendim ama bunlardan hangisini seçmeliyim pek bir fikrim yok doğrusu. Ankara fen lisesi %0.09'la alıyorken İzmir fen lisesi ise %0.11 ile almakta. Seçmem konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Nerede oturuyorsunuz ? Yani evinize yakın olanı seçerseniz bir tık mutlu olabilirsiniz belki. :D

Devlet fen liselerinden ziyade adı duyulmuş okulları tavsiye ederim, Robert Koleji ve Üsküdar Amerikan gibi. Herkes çok pahalı gidilmez falan der muhtelemen, fakat Robert Koleji ailelerin mal varlığını vs araştırıp ona göre bir ücret teklif ettiğini duymuştum. Oradan alacağın diploma yurtdışında da sıkıntısız denklik sağlayacağı için ileriye dönük olarak bu gibi okullar epey işine yarayabilir.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim biraz araştırma aile yakınlığı ve sizin yorumlarınıza bakarak İzmir fen lisesini tercih ettim. Aslında en etkili olan Ankara'nın denizli iline çok uzak olmasıydı. Ankara fen lisesi hakkında kötü yorumlar yapılmıştı emin olamayınca İzmir fen lisesi mantıklı görüldü.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim biraz araştırma aile yakınlığı ve sizin yorumlarınıza bakarak İzmir fen lisesini tercih ettim. Aslında en etkili olan Ankara'nın denizli iline çok uzak olmasıydı. Ankara fen lisesi hakkında kötü yorumlar yapılmıştı emin olamayınca İzmir fen lisesi mantıklı görüldü.
Knk selam bende izmir fen lisesine bu sene başlıcam istersen iletişime geçelim ben PC almayı düşünüyorum arada valo atarız instagram:Kadir_Ozmen_
Ankara fen lisesi der geçerim. Öyle bir sistem var ki orada anlatamam.

İzmir fen TÜBİTAK olimpiyatları ve projeleri konusunda Türkiye'nin en iyi ve rakipsiz okuludur bir tane TÜBİTAK madalyası ile üniversite sınavına girmeden bile üniversiteye girebiliyorsunuz yani İzmir fen açık ara önde. Ankara fen lisesinin eğitimi tabii ki iyi ama İzmir Fen'in farkı bu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı