Ankara Hukuk'a gidilir mi?

WiSo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat sakinleri. İyi sosyaller.

Sınava eşit ağırlıktan hazırlandım ve 3454 sıralama yaptım. Normalde Bilkent siyaset bilimi ve kamu yönetimi istiyordum fakat çevremdeki herkes Ankara Hukuk'un bu sıralamada yazılacak en iyi bölüm ve üniversite olduğunu söyledi. Benim öyle çok fazla istediğim bir meslek veya bölüm yok. Eşit ağırlık bölümlerinin hemen hepsi ilgimi çekiyor zaten.

Soruma gelirsek ben hangi bölüme gidersem gideyim 1 sene hazırlık okuyup gerekli sınavlara girerek yurt dışında okumayı planlıyorum. Ama eğer yapamazsan bu sıralamada hangi bölüm ve üniversite Türkiye şartlarında daha iyi olur?

Ankara veya Bilkent üniversitesinde okuyan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.

Ankara Hukukun hazırlığı yok dolayısıyla planına uyacak bir okul değil ama avukatlık anlamında ülkenin en iyi okulu bile diyebiliriz. O bölümden mezun olan bütün arkadaşlarım farklı farklı sektörlerde yardırdı gidiyorlar ama kesinlikle hukuk'a ilgin olması lazım. Ben yurt dışına gideceğim yandan okuyayım diyeceğin bir okul değil.

Avukatlık anlamında ülkenin en iyi okulu bile diyebiliriz.
İnanılmaz bir iddia olur, iddiadan da öteye gidemez.

Soruma gelirsek ben hangi bölüme gidersem gideyim 1 sene hazırlık okuyup gerekli sınavlara girerek yurt dışında okumayı planlıyorum.
Avukat olarak önermem. Okuduktan sonra da gitmeyi planlıyorsan hukuk kesinlikle kötü bir tercih.

Bilkent siyaset bilimi ve kamu yönetimi istiyordum.
Neden olmasın derim ben de, hukukun prestiji kalmadı. Kuzenim bu istediğiniz bölümü bitirdi lüks içinde yaşıyor. O lüks içinde yaşarken biz avukatlar ne mi yapıyor? Yurt dışına gitmenin yalnızca hayalini kuruyor. Yalnız baştan söyleyeyim, sosyal bilimler mezunu olacaksanız yurt dışında şansınız yine zor olacak.

Hukuk mezunları yurt disinda cok aranmiyor diye biliyorum. Ülkelerin hukuk algidi farkli oldugundan kendi mezunlarini tercih ediyorlar. Ama turkiyede kalacaksan gelecegi olan bir yer mezun oldugun gibi isin hazir ve yukselmek icin alanin cok.

Hukuk fakültesi öğrencisi olarak yurt dışında meslek yapmayı düşünüyorsanız pek önermem.

İnanılmaz bir iddia olur, iddiadan da öteye gidemez.

Avukat olarak önermem. Okuduktan sonra da gitmeyi planlıyorsan hukuk kesinlikle kötü bir tercih.

Neden olmasın derim ben de, hukukun prestiji kalmadı. Kuzenim bu istediğiniz bölümü bitirdi lüks içinde yaşıyor. O lüks içinde yaşarken biz avukatlar ne mi yapıyor? Yurt dışına gitmenin yalnızca hayalini kuruyor. Yalnız baştan söyleyeyim, sosyal bilimler mezunu olacaksanız yurt dışında şansınız yine zor olacak.

Okuduktan sonra değil de 1 sene hazırlıktan sonra yeterlilik sınavlarıyla vs. üniversite okumayı düşünüyorum yurt dışında. Fakat eğer yapamazsam bu dediğim Türkiye için hangi bölümün geleceği daha parlak. Yani bu kadar çabanın boşa gitmesinden korkuyorum açıkçası.

@WiSo yönetim bilişim sistemleri düşünülebilir. Boğaziçi tutuyor mu? İşletme okuyup MBA de yapabilirsiniz yine yurt dışı çalışmak için. Neden mezun olduktan sonra gidemeyesiniz ki?

Tek söyleyebileceğim eğer parıldayan bir şeyler varsa o hukuk değil.

Sınava eşit ağırlıktan hazırlandım ve 3454 sıralama yaptım. Normalde Bilkent siyaset bilimi ve kamu yönetimi istiyordum fakat çevremdeki herkes Ankara Hukuk'un bu sıralamada yazılacak en iyi bölüm ve üniversite olduğunu söyledi. Benim öyle çok fazla istediğim bir meslek veya bölüm yok. Eşit ağırlık bölümlerinin hemen hepsi ilgimi çekiyor zaten.

Soruma gelirsek ben hangi bölüme gidersem gideyim 1 sene hazırlık okuyup gerekli sınavlara girerek yurt dışında okumayı planlıyorum. Ama eğer yapamazsan bu sıralamada hangi bölüm ve üniversite Türkiye şartlarında daha iyi olur?

Ankara veya Bilkent üniversitesinde okuyan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
Hocam Ankara hukuk her öğrencinin hayali
@WiSo yönetim bilişim sistemleri düşünülebilir. Boğaziçi tutuyor mu? İşletme okuyup MBA de yapabilirsiniz yine yurt dışı çalışmak için. Neden mezun olduktan sonra gidemeyesiniz ki?

Tek söyleyebileceğim eğer parıldayan bir şeyler varsa o hukuk değil.

Şimdiden teşekkürler.
Hocam Siyaset bilimi ve kamu yönetimi , siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler , iktisat, işletme gibi bölümlerin furyası bitti çünkü iş bulma oranı düşük seviyelerde ancak Ankara hukuk gibi türkiyenin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünde okumak geleceğini olumlu anlamda etkileyecektir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı