Ankara Üniversitesi mi Uludağ Üniversitesi mi?

chiro

Centipat
Daha fazla  
Ankara üniversitesin de %30 İngilizce işletme okuyorum bu sene hazırlığım lakin KYK yurdum kampüse 2:30 saat uzaklıkta derse yetişmek için 5'te kalkıyorum çok yorucu, hazırlık bittikten sonra merkezi yerleştirme puanımla Uludağ Üniversitesi %100 İngilizce bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Ailem Bursa'da yaşıyor yani konaklama sıkıntım yok ulaşım sıkıntım yok ama Uludağ Üniversitesi Ankara Üniversitesi'nden daha düşük bir sıralamada ve daha kötü bir üniversite. tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Üniversiteye daha yakın bir yurt yok mu hocam? İlla KYK olacak demiyorum özel kuruluşların yurdu da olabilir. Ankara Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi aynı ligde değiller bile. Sizin yerinizde olsam Ankara'da kalmaya çalışırdım mümkün olduğunca. Ki Ankara Üniversitesi gibi büyük ve köklü bir üniversitenin illa ki yakınlarında yurt vardır.

Hocam var ama çok pahalı bir şehir KYK lardada yer yok ne yapacağım bilmiyorum 3 günde bıktım.

Hocam var ama çok pahalı bir şehir KYK lardada yer yok ne yapacağım bilmiyorum 3 günde bıktım.
O pahalı olan yurtlara bakın. Eğer GSB'ye kayıtlıysa size büyük bir burs bağlarlar. Mesela ben İYC yurdunda kalıyorum şu an yurdun aylık ücreti 13.850 TL ama her ay her gün yurtta kalırsanız aylık 7500 lira civarı burs geliyormuş. Bana da benim yurdumun idarecileri söyledi. Henüz burs almadım ama muhtemelen Ekim'de vermeye başlarlar.

Merhaba @chiro. Öncelikle Ankara Üniversitesi İşletme bölümü hayırlı olsun. Ankara Üniversitesinin İngilizce Hazırlık senesi Gölbaşı Yerleşkesinde geçiyor diye biliyorum. Sizin bölümünüzün bağlı olduğu esas fakülte ise Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde bulunuyor. Kaldığınız yurt Cebeci Yerleşkesine yakın mı?

Hayır değil Ankara üniversite benim için daha iyi olsa da bu yol çeklecek çile değil yaklaşık 80 km o yüzden geçiş düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…