Ankara vs Gazi vs Yıldırım Beyazıt On Lisans Bilgisayar Programcılığı

Meguminn

Hectopat
Hangi üniversiteyi seçmek daha mantıklı olur? Urap'a göre Ankara 4., Gazi 8. Beyazıt 37. sırada. UniAr'ın TÜMA'ya (Vakıf Devlet dahil) göre Ankara 42. sırada, Yıldırım Beyazıt 40. sırada, Gazi 87. sırada. Sıralamam 334.340, puanım 363.72. Kantin ve fırsatlarını bilmiyorum lakin oralarda okuyan hocalarım varsa deneyim ve fikirlerini mutlaka bekliyorum.

Son düzenleme:

Fark etmez, 2 yıllık programcılık diploması yazılım sektöründe bir işe yaramıyor zaten. DGS ile mühendisliğe tamamlamadığın sürece önermem.

Fark etmez, 2 yıllık programcılık diploması yazılım sektöründe bir işe yaramıyor zaten. DGS ile mühendisliğe tamamlamadığın sürece önermem.
Hocam dil okudum 10990 yaptım lakin çok da mantıklı bölüm yok dilde zaten. Ben de 2 yıl programcılık okuyup 4 yıl mühendislik okumayı düşündüm dediğiniz gibi.

Hocam dil okudum 10990 yaptım lakin çok da mantıklı bölüm yok dilde zaten. Ben de 2 yıl programcılık okuyup 4 yıl mühendislik okumayı düşündüm dediğiniz gibi.
10990 sıralamaya güzel öğretmenlikler ve Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi gibi bir pırlanta dururken mantıklı bölüm yok demek mantıksız bence. Araştırın, sıralamanızı heba etmeyin. Programcılığı sonradan açıktan da okuyabilirsiniz.

Haklı olabilirsiniz hocam. Teşekkür ederim değerli fikriniz için.

Merhaba @Meguminn. Öncelikle TYT sıralamanız güzel gelmiş, hayırlı olsun. Konunuzdaki 3 yer de bildiğim kadarıyla Merkez Kampüste bulunmuyor. Vakıf üniversitelerinde tam burslu 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı veya tam burslu 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi bölümünü araştırmanız bir tık daha mantıklı görünüyor ama konunuzdaki Meslek Yüksekokulları mesafe olarak size daha yakınsa bilemem.

Teşekkür ederim hocam. Japon dili ve edebiyatı okuma kararı aldım en son olarak. Bu sıralamanın ziyan olacağına dair bir inancım var. Ayrıca kişisel olarak bir ilgim de var japon kültürüne. Eğer başarabilirsem çift anadal yapıp çince de bitirmek isterim ama o biraz zor olur gibi duruyor. Başaramazsam da oyun tasarımı öğrenip belki bir oyun firmasında çalışırım çünkü zevk alarak yapabileceğim tek iş oyun yapmak gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…