Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesinde uçak teknolojisi okunur mu?

Daha fazla  
Selamlar. Ben İbrahim 17 yaşındayım ve liseden bu sene mezun oldum. Meslek lisesinde makine bölümü okudum ve okulumu 1.likle bitirdim. YKS sınavına girdim ve sayısalda 420 bin TYT 0.12 katsayı ile 530 bin 0.18 katsayı ile 350 bin yaptım. Uçak teknolojisi (2 yıllık) bölümü veya makine okumak istiyorum. Bölüm ve üniversiteler hakkındaki görüşler nelerdir? Kolay iş bulabilir miyim? Maaşları nasıldır? Tercih yapılabilecek güzel maaşı olan bölümler önerir misiniz? Makine okursam 1.lik kontenjanı ile Hacettepe, gazi, ege tarzı üniversitelerin tutabileceğini düşünüyorum ama uçak teknolojisi okursam YÖK Atlas sıralamasına göre en iyi üniversite olarak Ankara yıldırım Beyazıt üniversitesinde okuyabiliyorum. Mezuna kalınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite olarak bilmiyorum ama bölüm mezunu sektörde çalışan bir sürü kişi var. İş ilanlarında aranan bir bölüm yani. Eğer yapabiliyorsan uçak gövde motor bakım daha çok işine yarar tabii ama onun da sıralaması ciddi yüksek.

Birincilik kontenjanı ile bir ihtimal uçak bakım ve onarım (motor olmayanı) hatay İskenderun'da tutabilir tercihlerimin başına yazacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı