Ankara'da hangi üniversite yazılabilir?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere perşembe günü YKS sonuçları açıklandı. 11140. olduğumu gördüm ve araştırma yapmaya başladım. Bilgisayar mühendisliği istiyorum ve Ankara yazma konusunda kararlıyım. Deprem bölgesi öğrencisi olduğum icin Izmir ve Istanbul cazip gelmiyor çok. Ankara Üniversitesi, Cankaya Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi ve Baskent Universitesi en iyi tercihler gibi duruyor. Buralarda okuyup da fikri olan varsa paylaşırsa cok sevinirim.

Ankara'daki Yıldırım Beyazıt haricindeki bütün devlet üniversiteleri iyidir. Sıralama yetiyor mu bilmiyorum ama Ankara Üniversitesi'nin ve Hacettepe'nin mühendislikleri iyidir genel olarak. ODTÜ geliyorsa zaten düşünmeyin. Gazi de iyidir ancak Gazi en son tercih olmalı.

Ankaradan 600 siralama daha yuksegim fakat buyuk ihtimalle ankaranin siralamasi yukselir diye dusunuyorum

Çankaya'dan uzak dur, Medipol tercih edilebilir. İlla Ankara olmasa derseniz daha iyi başka yerlerde var.
Cankayadan neden uzak dur dediniz egitim kadrosu mu zayıf

Ankara ve Gazi(?) yazabilirsin sirayla. Ankara Medipol nasildir bilemiyorum ama bahsettiklerin arasindan en iyi secenek Ankara Universitesi. Cankayadan uzak dur.

Çankaya'da bilgisayar, elektrik ve yazılım okuyan arkadaşlarım önermiyor. Devlet üniversitelerini yine de tercih listende en üste yaz, çıkmazsa alttaki özeller gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…