Ankara'da lise önerisi

Önder Doruk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ankara'da yaşıyorum. Malum LGS sınavı oldu ve hangi okula gideceğime kararsız kaldım. Sizce Anadolu lisesi mi yoksa mesleki teknik Anadolu lisesi mi?

Meslekte ATP olursunuz
ATP Mezunuyum 2 sene mezuna bıraktım sırf üniversite kazanmak için 11 ve 12. sınıflarda hiç eğitim yok 2 gün full meslek dersleri 3 gün kültür dersi ama boş geçiyor onlarda. Hatta 11 ve 12. sınıfta biyoloji deresi hiç görmedik sayısal olmamıza rağmen görmedik derken ders programında bile yoktu. Olanları da hocalar ve sınıfın isteksizliğiyle zaten işlenmiyordu. Ki sayısalı da biz seçmiyorduk tek branş vardı. O da yarım yamalak. Ama Ayt eğitimi 0 yani. Üniversite düşünüyorsanız kessinlikle Anadolu Lisesine gidiniz.

Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Hocam TUSAŞ MTAL de okudum. Hangi meslek lisesi olursa olsun. Sadece meslek hayatına hazırlıyorlar Atp bile olsan o da teknisyenlik. Ki hep bi eziliyorsun değersizleşiyorsun. Kültür dersi 0. Bakın SIFIR. Üniversite isteyen adamı Meslek lisesine göndermek kadar saçma bir şey yok. Yok altın bilezik cart curt hepsi boş. Eğitim olmayınca psikoloji yıkılmış şekilde tekrar tekrar üni sınavına hazırlanıyorsunuz. En azından Anadolu Lisesinde hiç çalışmasa bile temeli olur. Dersler işleniyor çünkü. Meslek Lisesiyle kandırmayın gençleri 6 yıl önce ben kandım bari siz yapmayın eğer okul hakkında tecrübeniz yoksa önermeyin.

Yanlış anlaşılma olmasın okulu ya da meslek liselerini kötülemiyorum. Mesleki olarak eğitimi stajı vs güzeldi. Ama eğer üniversite okuyacağım diyorsanız tercih etmenizi asla önermem.

Son düzenleme:

Hocam biraz geç yazmışsınız ama yine de teşekkürler cevabınız için. Şu an okulumdan memnunum ama tabii ilerleyen zamanda meslek dersleri başlayınca göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…