Ankara'daki tır kazasında suçlu kim?

Makaleler
3
Yer
Düzce
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-8250u CPU
AMD Radeon 520 GPU
Gigabyte 240 SATA SSD
8 GB DDR4 2400 MHZ RAM
Windows 11 22H2 OS
Meslek
Öğrenci
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ankara'da bir çocuğa tır çarpmış. Sizce suçlu kim buyurun yorumlara.
Tırcının bir suçunun olmadığını ve haksız yere dayak yediğini düşünüyorum. Çünkü:

-Yolun tır'lar tarafından sıkça kullanılan bir yol olduğu videodan belli. Kent dışında bir yer olduğu görülüyor. Çokça tır geçiyor. Ekstra dikkatli olmak lazım.
-Tır hızlı değil, frenleme hızından anlayabiliyoruz. 45-50 km/sa civarında olduğunu tahmin ediyorum. Hız sınırını aşmış olamaz. Ayrıca tır'lar normal otomobiller kadar hızlı frenleme yapamaz. Yine sürücü iyi fren yapmış.
-Çocuğun ailesi çocuğa dikkat etmeliydi ve temel trafik kurallarını öğretmesi gerekliydi, en büyük sorun burada zaten.
-Ayrıca çocuk kamyonu gördüğü halde koşmaya çalışıyor. Anlık bir refleksle koşmaya çalışmış olabilir ama geri adım atması gerekirdi. Gördü sonuçta.
-Orada bir otobüs durağı olup olmadığına emin değilim ama yolcu indirip-bindirmek için pek uygun bir yer değil gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz?

İndiren otobüs en büyük suçlu, o kadar işlek yerde yolun ortasında yolcu indirilmez. Ayrıca çocukta da hata var, dediğiniz gibi gördüğü halde hala koşmaya çalışmış.

Kaza değil bu bildiğin intihara kalkışmış çocuk.
Bir de ilkokulda trafik dersleri veriliyor. Bu tür dersleri dinleyip uygulamak çocuklar için çok önemli.

Bir de ilkokulda trafik dersleri veriliyor. Bu tür dersleri dinleyip uygulamak çocuklar için çok önemli.
Dostum sen teorik olarak ne öğretirsen öğret bunu pratikte göstermediğin sürece o çocuk onu uygulamaz. Yani trafik dersi falan filan fasa fisodan ibaret. Tırı görüyor sanırım orada ve tır gelmeden karşıya geçebilirim psikolojisi ile yola atlıyor. Tam kestirememiş sanırım. Ondan dolayı kaza oluyor. Tüm suçu çocuğa atmak yanlış.. Orada herkes haksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…