Ankastre bağlantısı nasıl yapılır?

ronitr

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir konuda yardım almak istiyorum. Sizden bizim şu anki binada altyapı yok gözüküyor ama VDSL altyapısı mevcuttur ama hiçbir şekilde gözükmüyor ve hiçbir şekilde internet bağlantısı yapamıyorum. 1 yıldır yapmadığım şey kalmadı. Ankastre kutusundan kablo çekmek istiyoruz ama boş port yok deniyor ve hiçbir şekilde olumlu sonuç alamıyoruz. 10 dairelik binada 6 dairenin interneti var. Bizimkisi yok bize de boş port yok deniliyor. Ankastreden kablo çeken yani interneti olan yan dairemiz taşındı. Onun portunu biz kullanmak istiyoruz ama nasıl bir yol izlememiz gerekiyor hiçbir fikrim yok. Elektrikçiyi çağırsak yardımcı olur mu? Boş portu bulabilirler mi? Elektrikçiler ve son olarak eğer ki ankastreden kablo baglatirsak internete nasıl ulasacağız? Nasıl bir yol izlememiz lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiler saygılar.

Durumunuzu anlamakla birlikte düşündüğünüz çözümler hiçbir işe yaramaz. Port'lar ya Santral binasındadır ama çok daha yüksek olasılıkla cadde ve sokaklara dikilmiş olan saha dolaplarının içerisindedir. Haliyle sizin bölgenize ve binanıza hizmet veren portlar da belirli bir saha dolabındadır. Şimdi yan komşunuz taşındığında iki olasılık olmuştur. 1) Taşınan yan komşunuz yakındaki başka bir binaya yerleşmiştir ve o yakındaki binaya da aynı saha dolabı hizmet verdiğinden internet hesabının naklini istemiştir. Yani ona tahsis edilmiş port yine o belirli saha dolabının içinde kalmış, sadece kablolaması değişmiştir. 2) Taşınan yan komşunuz tamamen değişik bir bölgeye taşınmışsa da o saha dolabındaki portu artık boşalmıştır ama söz konusu boşalan port sırada bekleyen bir abone adayına tahsis edilmiştir. Siz de zamanında bir başvuruda bulunnup sıraya girmiş olsaydınız belki bu boşalan port size tahsis edilmiş olurdu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…