Ankastre bağlantısı

Makaleler
3
Bugün inşallah ankastre bağlantısını yapacağım. CAT-6 kablonun bir ucuna RJ-11 taktırdım diğer ucunda da aynı renkleri bağlayacağım. Aklıma takılan soru çakmak için aldığım aparatı nasıl kullanacağım? Püf noktası yani dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? @Ulunay

Dosya Ekleri

• rj-11.jpg
    108 KB · Görüntüleme: 113
  • alet.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 137
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video olduğu gibi yapmanız yeterli. Tek dikkat etmeniz gereken nokta kablonun izolesini soymadan yapmanız olacaktır.

Kabloyu sonuna kadar ittiğinizden emin olun.

Teşekkürler kablo izolesi derken videodaki gibi olacak diye düşünüyorum yani dışarıdan rengi görünecek şekilde. Krone duvara monteli olduğu için kırılacak diye korktum adam öyle bir kuvvet uyguluyor ki. Benim elimde krone pensesi yok ama aldığımda aynı işi görür diye düşünüyorum.

Aldığınız apart aslında krone pensesi. Videoda olan daha fırfırlı versiyonu

Krone kısmı için korkuyorsanız bir elinizle destekleyin derim. Genelde sağlam oluyorlar ama içiniz rahat eder.

Bazı arkadaşlar daha kolay olsun diye dış plastiğini soyup çakıyorlar. Telefon hattı sinyali ilettiği için zamanla paslanan çıplak kablo ileride büyük sorunlara yol açabilir. Bundan ötürü ekstradan belirttim

Teşekkürler bugün deneyeceğim sonuçları paylaşırım bir sıkıntı olmazsa.

O bıçağın cat-6 çaktığını bilmiyordum ben sıkma pensesi ile yapmıştım - benim hatlar karışmış iki ucuna da cat6 basıcaksın sandım kusura bakmayın

Yok hocam yanlış anladınız galiba. Krone ve krone yapısında bulunan priz bağlantıları için kullanılıyor.

RJ-45 veya RJ-11 için kullanamazsınız.
Ben kesinlikle yanlış anladım bir anlık dalgınlığıma geldi..

O bıçağın cat-6 çaktığını bilmiyordum ben sıkma pensesi ile yapmıştım - benim hatlar karışmış iki ucuna da cat6 basıcaksın sandım kusura bakmayın
Ucuna RJ-11 elektrikçi çaktı. Tek seferlik için 50-60 lira vermeyeyim dedim alete.
Kabloyu maalesef sonuna kadar oturtamadım. Kuvvet uyguladığım taraf oturuyor fakat diğer tarafı bir türlü sonuna kadar gitmiyor.
@Ulunay

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…