Ankastreye CAT7 kablo çekilir mi?

Hocam CAT 6 kablo çektim önceden fakat hat zayıflamam yükseldi bu yüzden şansımı CAT7 ile tekrardan denemek istiyorum. Veri aktarım hızından dolayı.

Kablo değiştiği halde hat zayıflamanız varsa sorun kablo olmayabilir. Başka bir sorun var demek ki. Arıza kaydı açıp durumu bildirin ve ekipler gelip baksınlar.

Kablo değiştiği halde hat zayıflamanız varsa sorun kablo olmayabilir. Başka bir sorun var demek ki. Arıza kaydı açıp durumu bildirin ve ekipler gelip baksınlar.

Bunu yaptım hattımda 50 Mbps alırken altyapınız 35Mbps deyip hattımı download hızımı 35 ve uploadımı 2 Mbps'e sabitlediler. Kontrol etmeleri gerektiği yerde kontrol etmek yerine sadece uzaktan hat hızımı sabitlediler ve kontrol etmediler.

Bende elimden geldiğince kendim bir şekilde çözmeye çalıştım modem değiştim kablo değiştim.

Bence sorun ne kablo ne de modem. Sorun hizmet aldığınız firmada. Arayarak ısrar edin ve durumu bildirin. Gerekirse şikayet edeceğinizi de bildirin ve düzeltmelerini isteyin. Bu tip sorunlar büyük ihtimalle firmadan kaynaklı oluyor ama onlara sorarsanız kablonuz arızalı değişecek ya da modem arızalı değişecek deyip topu size atarlar.

Ankastre kutusuna 2 tane damar çakılacağı için tamamen gereksiz masraf. En sağlam kablo, telekomun verdiği siyah sert dış şartlara uygun olan kablosudur. 2 tane bakır 100 Mbps için yeterlidir. 500 metre uzaktan dolaptan yamalı gelen 2 damar bakır kablo hızı taşıyabiliyorsa bina içinde 50 metrede çeksen oynayacağı 3-5 Mbps bile değildir.

Saygılar Binbaşı Özçelik

Hocam okudum 2 damarlı kablonun tam olarak ne olduğunu bilmediğimden dolayı tekrardan sormak istedim kusura bakmayın.

Sen ona bakma kardeşim o Binbaşı Özçelik olduğu için öyle diyor aldırma sen 2 damarlı kablo dediği normal telefon kablosu ama sen yine de ne olur ne olmaz diye CAT5 kablo çek ve içinden 2 damarı kullan. Olur da ileride o 2 damarda sorun olursa kalan 6 damar sana yedek kablo olarak durur ve tekrar masraf yapmana gerek kalmaz. Biraz da ileriyi düşünmek lazım. Kolay gelsin.

Yazdık okumadın mı? 2 damarlı kablo çek iş bitti uzatmaya gerek yok.

Sen de bağırma çocuğa kardeşim anladık sesin gür ama bir yere kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…