Anksiyete için ne yapılabilir?

CoffeHolic

Megapat
Benim anksiyete kaygı bozukluğum var özellikle sağlık açısından.
Örneğin mesela 1 yıl kadar önce antrenman esnasında kafama sert darbe aldım acaba ölür müyüm vs tarzı kaygılar olmuştu. Bunların üstesinden nasıl gelebilirim çünkü gittikçe katlanarak gidiyor?

Değiştiremeyeğin şeyler için düşünmeyi bıraktıktan sonra level atlıyorsun.

İlaç kullanarak gelebilirsin ki bu enerjini alır serotonin hormonunu yükseltir kafaya takmaz umursamaz olursun anlamsız cesaret ve motivasyon verir iyi gibi gözüksede zamanla ilacın dozu artmadığı sürece daha da kötüleşir ilacın dozunu artırmak ta inan en kötü şey.

Tek kaygın kafana aldığın darbeden ve benzeri bir şeyden ölüm kaygısı/korkusu ise "bunu kafana takma bir şey olmaz" gibi saçma sözler takıntıyı gidermez.

Eğer duygu durum bozukluğu ile birlikte bu sorun dahil farklı kaygı takıntılar da var ise bunlarla bütün olman gerekli sürekli kafamı çarptım ölür müyüm o böyle oldu şöyle oldu bana bir şey olur mu gibi içinden düşünmek sürekli olarak seni bitirir o yüzden bir şey olsa da umurumda değil mentalitesine girmen ilaçsız en iyi çözüm veya takıntı sadece hafif bir kaygı ise ilk seçenek ilaç tedavisi ki doktor büyük ihtimalle lustral verir pek de fena bir seçenek değil. Eğer obsesyonlar ağır ve duygu durum bozukluğu ile birleşik değil ise.

Hipokondri. Bunun için bende psikiyatriye gidiyorum, eğer destek almazsanız çok daha ilerler.

Hipokondri, hastalıktan veya hasta olmaktan, hastalığa bağlı ölmekten vs. duyulan yüksek derece korkudur. OKB ve Anksiyete ile birlikte seyreder.

Kendim de hipokondriye sahip olan birisi olarak şöyle söyleyeyim.
İlaç almadan kesinlike kurtulma ihtimalin çok düşük, internette ilaca başlama ilaç şöyle ilaç böyle diyenleri dinleme, en iyisini doktorun sana söyler.

Bu tarz hipokondri durumlarında eğer başa çıkamıyacak derecede korku yaşıyorsan yakınındaki bir insan ile derdini paylaş, ilk başta anlamayacaklardır fakat daha sonra o küçük olayın sende ne kadar büyük bir etki bıraktığını gören kişiler anlayış göstereceklerdir. Benim önerim en küçük duyduğun korkuda ailene sarılman, sohbet etmen.

Darbe aldığım yer aklıma gelince bir şey vasıtasıyla orayı düşündüğümde bile orada psikolojik ağrı oluşuyor.
20 tane acaba sorusu düşünüyorum. Bir şey yoksa bile var eder yani :/
İlaçta kullanmak içimden gelmiyor.

Lütfen doktora gidin. Ben de sizin gibiydim ve yaşadığım her saniye benim için eziyetti. Lütfen gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…