Anlatım bozukluğu

Son dizede yüklem eksikliği var. Annem de gittim anlamı çıkıyor. 2 özneye bir yüklemi hatalı yapmış.

İlk cümle için cevaplara hâlâ açığım. .d
"Bütün gün bakmak" ile "çok ama çok ilgilendi" kelime grupları birbirleriyle aynı anlamı taşıdıklarından beraber kullanılmalarından ötürü anlatım bozukluğu var büyük ihtimalle.

İlk cümle için cevaplara hâlâ açığım. .d
İlk cümlede zorlasan belki bu çıkar:

Gereksiz Sözcük Kullanımı:
İyi ve sağlam bir cümlede gereksiz sözcük bulunmaz. Cümlede gereksiz sözcüğün kullanılması, anlatım bozukluğuna yol açar. Cümlede düşüncenin belirtilmesinde belli bir görevi olmayan sözcükler gereksizdir. Bu tür sözcükler, cümleden çıkarılmalıdır. Bunu şöyle yapabiliriz:

Bir sözcük cümleden çıkarıldığında, cümlenin anlam ve anlatımında bir bozulma, daralma olmuyorsa, o sözcük gereksizdir. Çıkarıldığında cümlenin anlamı ve anlatımı bozuluyorsa, o sözcük gereklidir.

Kaynak: Anlatım Bozuklukları Konu Anlatımı | DilBilgisi.net
(İlk cümleden kastınız ilk dizeyse belki bu olabilir. Ama çok ama çok bir pekiştirme gibi.)

Anlatım bozukluğu dünyanın en gereksiz ve iğrenç konusudur. Konuşma dilinde kimse önemsemiyor, boş ayrıntı.

Anlatım bozukluğu dünyanın en gereksiz ve iğrenç konusudur. Konuşma dilinde kimse önemsemiyor, boş ayrıntı.
Zaten kimse dikkat etmediği için önemsiz gözüküyor. Ama Türkçe'de en çok dikkat edilmesi gereken konu bence Anlatım Bozuklukları.

Zaten kimse dikkat etmediği için önemsiz gözüküyor. Ama Türkçe'de en çok dikkat edilmesi gereken konu bence Anlatım Bozuklukları.
Saygı duyarım düşüncenize fakat ben öyle düşünmüyorum. Bana göre tamamen boş detaylar. Daha önemli şeylere vakit harcamalıyız.

Saygı duyarım düşüncenize fakat ben öyle düşünmüyorum. Bana göre tamamen boş detaylar. Daha önemli şeylere vakit harcamalıyız.
Herkesin ilgi alanı farklı tabii. Size göre öyledir. Bana göre farklıdır. Ben de saygı duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…