Merhaba bu yazacaklarımı bir yabancının gözünden yorumlatmak istiyorum. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum. kimseye hakaret etmek gibi bir amacım yok. Bu hayatta kötü durumda olan şeyler elbet olabilir. Şimdi gelelim annem ve garip huyuna.
Baylar benim annem nerede bir fakir, sefil, mazlum, gariban, fakir, alt sınıf, (afedersiniz) köylü, işçi, amele, psikolojik sorunları olan, anti burjuva, ezilen, kültürsüz, aptal, tembel, keyifci, gelenekçi, radikal dinci, muhafazakar, kendi işine sahip olmayan, ortada gezen, bölümünde çalışmayan, çağdaş olmayan, acınacak halde, modern olmayan, dedikodu yapan, kilolu, zayıf, kısa boylu, yani kötü-negatif, aşağı derecede, alt sınıf insan, durum, mekan var ise oralara-onlara bayılıyor.
Yukarıda bahsettim tarzda kişiler ile konuşuyor ve konuşmayı seviyor. Bunların tam tersi durumdaki şeylerden nefret ediyor. Sosyete, elit, parayı buldu şımardı beter olsunlar gibi sözler ediyor. Kötü mahallede oturan kişiler ile samimi arkadaş oluyor. Tüm arkadaşları sorunlu kişiler. Sürekli onlara acıyor. İnsanlar zor durumdayken onlarla konuşuyor. O insan iyi bir özellik kazanırsa veya iyiye giderse ilişkiyi kopartıyor. Tüm arkadaşları işci ve köylü. Kendisine faydası olacak insanlarla konuşmuyor.
Bunun ekonomik yanıda var. Kendisi aşırı cimri. Babamda memurdu ve hemen hemen aynı özelliklere sahipti. Kalitesiz mallar, ürünler alıyorlar (babam vefat etti) dededen kalma 4 tane evimiz ve arsalarımız var. Bunları acınacak haldeki kişilere çok ucuza kiraya veriyor.
Nezih, üst sınıf insanlarla dolu bir mahallede evimiz var. Bir de bir üniversite yakınında konumu iyi, gençlerden oluşan evimiz var. Son olarak çevrede kenar semtlerden ve köylerden çıkma insanlardan oluşan bir evimiz var. Gidip en kötü mahallede ki 2 evde abim ve annem yani biz oturuyoruz. Sosyete mahallesinde yapamam ben sosyete onlar falan diyor. Babam vefat etmeseydi terör semtlerine taşımayacağımızdan adım gibi eminim.
Annem çoğu zaman beni boğuyor. Bu durumdan aşırı rahatsız oluyorum. Ben ise tam tersi bir kişiliğe sahibim. Zengin ve özellikle kendi işini yapan insanlarsan hoşlanıyorum. Aşırı modern şeyleri seviyorum. Seküler birisiyim. Kaliteli ürünler alarak az olan paramla rezil olmamaya çalışıyorum. Pozitif durum, mekan ve kişilerin benim önüme fırsatlar çıkaracağını düşünüyorum.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Sizin de ailenizde bu durumda olan kişi veya kişiler var mı? Ne düşünüyorsunuz?