Annem yazılım öğrenmemden rahatsız oluyor

bur4karsln

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım, 1 ay önce köye geldim, boş vaktim vardı, dedim ki bir yerden başlayayım yazılım öğrenmeye boş boş TikTok'ta gezeceğime. Udemy'den Python kursu aldım. 1 ayda bitirdim ve bayağı Python'da aklıma gelen çoğu şeyi GUI ile yapıyorum. Tabii ki günde 4-5 saat bununla uğraşıyorum. Annem gelip gidip kalk şu bilgisayarin başindan diyor, zaten üniversitede öğrenirsin yazılımı diyor, diyorum ki anne, yazılım bilgisi diplomadan daha önemli. Diyor ki saçmalama diploman olmadan hiçbir şey yapamazsın. Ben zaten demiyorum üniversite okimayacağım ama diyorum ki üniversiteye başlamadan bir altyapım olsun vb. kısacası bu durum motivasyonumu çok düşürüyor. Ama resmen bu kodlama işinde kendimi buldum yani normalde 1 saatlik diziye odaklanamayan ben günde 4-5 saat sıkılmadan kod yazıyorum. Python, customtkinter ile çok güzel bir hesap makinesi yaptım. Babam gurur duyuyor ama annem tam tersi. Bu durumu nasıl çözerim bir tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Annenin duygusal tepkilerine bakma derim. Babana yanaş ve hayatın kurtulsun. Sadece annenin gözüne batacak şekilde olmaması için belki odana girmemesi konusunda babandan destek alıp sınır koymalısındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…