Annenedeki, dış dünyanın içinde biraz daha bulunsaydın veyahut bulunmak isteseydin bu notları bir önemi olmadığını anlardın. Önemli olan azim ve çaba göstermek.
Dünyanın sonu değil ya. Geçen sene ilk dönem matematikten 25 aldım bizimkiler kızdı, üzüldü sonra çalışıp 80'e çıkarttım. Onlarda sevindi doğal olarak. Kasma git söyle ikinci sınavlarda düzeltirsin.
Dünyanın sonu değil ya. Geçen sene ilk dönem matematikten 25 aldım bizimkiler kızdı, üzüldü sonra çalışıp 80'e çıkarttım. Onlarda sevindi doğal olarak. Kasma git söyle ikinci sınavlarda düzeltirsin.
Vur elini masaya. "Ulan 65 not değil mi? Neyini beğenmiyorsunuz? Bu notlar adam olana çok bile" dersen önünde iki seçenek var olur. "Tamam yavrum" derse sıkıntı yok ancak "Lan sen benimle nasıl böyle konuşursun?" derse sıkıntı var. Sadece bunu der geçerse sıkıntı yok. Sana çok kızar ve yasaklamalar getirirse sıkıntı olur. Eğer yasaklamalar kısa süreli ve korkutma amaçlı ise sıkıntı yok ancak eğer kalıcı veya uzun süreli ise sıkıntı var demektir. Bir türlü kendini affettirirsen ve yasaklamalar kalkarsa sıkıntı yok ancak affettiremezsen büyük sıkıntı olabilir senin için.
Gidiyorsun annenin yanına, anne sınavdan 65 aldım diyorsun, istediği kadar laf söylesin sen dinleme onu. İkinci sınavlarda notunu yükselt ve annenin yüzünde oluşacak destansı ifadeye keyifle bak.
Dünyanın sonu değil dostum. Hem ben matematikten 65 alsam halay çekerim herhalde. Bende 8. sınıfım, önemli olan LGS, LGS'yi düşünmek lazım. Çok kafana takma bunu. Söyle gitsin, bir şey olmaz bence.