Arkadaşlar benim için kritik bir öneme sahip olacak cevaplarınız.
Tabii ki de nihai karar bana/bize ait olacağından sorumlu hissetmeyin.
Ülkemizde yeni doğmuş bebekleri bile öldüren bir sağlık sektörü var. Bence dünya karanlık, iğrenç bir yer. Bunu sadece bu ülke ile bağdaştıramayız.
Kısa kesmek istiyorum.
Annemin boğazında tiroid var. Bunun kontrolü, kanserleşip kanserleşmediğini ya da başka bir şeye bakmak için ''iğne ile boğazından parça alma'' işlemini yapacaklarmış.
Bu işleme biyopsi deniyor. Biyopsi çok çok düşük bir ihtimal olsa da kanseri yayma ihtimali de varmış ama yabancı kaynaklarda hep dünyayı yöneten elitlerin Amerikan sağlık siteleri bunu söylüyor ve şeytan ne derse gerçek tam tersidir. Bu beni endişelendirdi.
Bu yüzden, benim gibi, bizden olan insanlardan bir şeyler duymak beni rahatlatacaktır.
Annem biyopsi yaptırmalı mı? Kendisi buralara konu açtığımı hatta benim bu konuyu araştırdığımı bile bilmiyor tabii ki.
Engel olmalı mıyım?
Biyopsi hakkında deneyimi, geçmişi, tanık olduğu bir olay vs olan bir kişi/kişiler varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Biyopsi yapılması zorunlu iyi huylu mu kötü huylu mu bakılacak. Mitotik aktivite artışı nasıl kontrol edilmesi lazım biyopsi testi sonucuna göre hareket ederler.
Yaptırın hocam, ince iğne aspirasyon biyopsisi denir ve tiroid hastalıklarında çok önemlidir tanı ve tedavi planlamaları için. Kanseri yayma gibi bir durum da olmaz merak etmeyin.
Cevap için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Annemi telaşlandırmak, kötü düşünmesini engellemek için kendisine hiçbir şey çaktırmadım.
O halde, ne yapılacaksa gidip yaptırsın.
Biyopsi yapılması zorunlu iyi huylu mu kötü huylu mu bakılacak. Mitotik aktivite artışı nasıl kontrol edilmesi lazım biyopsi testi sonucuna göre hareket ederler.
Kanser her zaman modern sağlık sistemi için gelir kapısı olmuştur kemoterapinin ve biyopsinin kanseri yaydığı zaten biliniyor üstelik bağışıklık sistemini zayıflattığı için nüksetme şansı var.Bununla birlikte seçim size kalmış ama evet riski var.
Needle biopsy of the breast is widely practised. Image guidance ensures a high degree of accuracy. However, sporadic cases of disease recurrence suggest that in some cases the procedure itself may contribute to this complication. This article reviews evidence relating to needle biopsy of the...
Cevap için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Annemi telaşlandırmak, kötü düşünmesini engellemek için kendisine hiçbir şey çaktırmadım.
O halde, ne yapılacaksa gidip yaptırsın.
"Mitotik aktivite artışı" bu ne demek oluyor hocam?
İyi huylu veya varsa kötü huylu hücrelerin çoğalıp çoğalmadığı. Büyük ihtimalle iyi huyludur ve cerrahi işlemle geçer. Tabii patoloji sonucuna bakmak lazım.