Anonymous Çeviri güvenilir mi?

BlvckPearl

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, makine çevirileri gibi bir sürü çeviri firmasının CMD kullanıp, not defteri kodlama, virüs bilgi çalma gibi girişimleri var. En masumunda bile, "para vereyim, Anonymous'dan indireyim" dedim, hayatımda hiçbir virüs programımdan almadığım uyarıları aldım. WinRAR, Windows ve Kaspersky'ın en iyi sürümünü kullanıyorum, ücretli olduğu için her şeye virüs diyen bir programda değilim. Bırakın indirmeyi, Client indirmek için yönlendirdiği web sitesine dahi girmeme izin vermiyor. Bulut korumadan dolayı, şimdi bunun sebebi nedir? Bana "false positive" demeyin, gerçekten mantıklı bir cevap arıyorum. Forumlarda gezdim biraz, VirusTotal'de de bir sürü site uyarı verdiğini öğrendim, galiba lisansları da yokmuş. Ücretli üyelik satmasına rağmen neden Windows lisansı yok? Makine çevirilerini anlarım da. Bir de daha az önce WinRAR'ın uyarı verdiği, Kaspersky'ın engellediği dosyayı VirusTotal'de arattım, 1 tane bile virüs uyarısı vermedi. Şaka gibi, başka bir şey var ama anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, makine çevirileri gibi bir sürü çeviri firmasının CMD kullanıp, not defteri kodlama, virüs bilgi çalma gibi girişimleri var. En masumunda bile, "para vereyim, Anonymous'dan indireyim" dedim, hayatımda hiçbir virüs programımdan almadığım uyarıları aldım. WinRAR, Windows ve Kaspersky'ın en iyi sürümünü kullanıyorum, ücretli olduğu için her şeye virüs diyen bir programda değilim. Bırakın indirmeyi, Client indirmek için yönlendirdiği web sitesine dahi girmeme izin vermiyor. Bulut korumadan dolayı, şimdi bunun sebebi nedir? Bana "false positive" demeyin, gerçekten mantıklı bir cevap arıyorum. Forumlarda gezdim biraz, VirusTotal'de de bir sürü site uyarı verdiğini öğrendim, galiba lisansları da yokmuş. Ücretli üyelik satmasına rağmen neden Windows lisansı yok? Makine çevirilerini anlarım da. Bir de daha az önce WinRAR'ın uyarı verdiği, Kaspersky'ın engellediği dosyayı VirusTotal'de arattım, 1 tane bile virüs uyarısı vermedi. Şaka gibi, başka bir şey var ama anlamadım.
İsterseniz kendilerine soralım. @Anonymous Çeviri

Sanırım her ay bunun gibi bir kaç konu technopat sosyalde açılıyor ama hiç birinde bende mantıklı cevap görmedim. En son bununla ilgili bir konuda "Yakında uygulamamızı yenilenmiş hâliyle Microsoft Store'a ekleyeceğiz. Bu tür sorunları da böylelikle aşmayı planlıyoruz." yazmışlar nasıl yapacaklar bilinmez.

Virüs konusu açılınca her konuya aynı yazıyı paylaşıyorlar. Umarım düzeltirler, alt tarafı Türkçe yama.

Merhaba,

Özellikle Windows Defender tarafında yapay zekâ destekli virüs taramalarında oldukça büyük oranda "false positive" tanımlamalar yapılabiliyor. Konuyla alakalı buradan detaylı araştırma yapabilirsiniz.

Windows Defender ve Virus Total gibi birçok tarama hizmeti, tehditleri tespit etmede kimi zaman makine öğrenmesinden yararlanır. Tespit kimliğinin sonu "ML veya türevleri" ile bitiyorsa makine öğrenmesiyle saptadığını ifade eder. ML tespitlerinde false positive (yanlış saptama) olasılığı yüksektir -bilhassa Defender'dan bahsediyorsak. Tespit doğrudan bir insan kararı olmadığından bu tespitlere itibar edilmez. Genelde uygulama sertifikasızsa Defender Wacatac.ml kimliğini ekler.

Yakında uygulamamızı yenilenmiş hâliyle Microsoft Store'a ekleyeceğiz. Bu tür sorunları da böylelikle aşmayı planlıyoruz.

Son düzenleme:
Sanırım her ay bunun gibi birkaç konu Technopat sosyalde açılıyor ama hiçbirinde bende mantıklı cevap görmedim. En son bununla ilgili bir konuda "yakında uygulamamızı yenilenmiş hâliyle Microsoft Store'a ekleyeceğiz. Bu tür sorunları da böylelikle aşmayı planlıyoruz." yazmışlar nasıl yapacaklar bilinmez.

Virüs konusu açılınca her konuya aynı yazıyı paylaşıyorlar. Umarım düzeltirler, alt tarafı Türkçe yama.

İnanın Microsoft Store'a gelirse aşırı güzel olur ancak sanmıyorum öyle olacağını.

İsterseniz kendilerine soralım. @Anonymous Çeviri

Soralım da her yazana false positive deyip kaçamak cevap yazıyorlar yani ben yıllık 600 700 TL ödüyorum Kaspersky'a bana gerçek sonuçlar göstersin diye ödüyorum o kadar para ve gerçekleri söylediğini düşünüyorum isterseniz forumdaki herkes için Kaspersky'ı arayıp özel olarak dosyalarına baktırtıp sonuçlarını dosya olarak istiyebilirim ama çok uğraştıracak bir şey dıştan çıkardığım sonuçlarla alakalı bence çok diplerde virüslü ancak Microsoft Store'a gelirse o zaman anlaşılır.

Yukarıda durumun false positive kaynaklı olduğunu aktardığımız mesajımız alıntılanmış zaten, o sebeple aynı şeyleri tekrar etme niyetimiz yok.

Yakında yenilenen uygulamamızı sizlere sunacağız. Virüs uyarılarını olabildiğince minimuma indirme gayretindeyiz ve uygulamamızı Microsoft Store üzerinden sizlere sunmak istiyoruz.

Gelecekte daha fazla detayı aktarıyor olacağız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı