Antalya'da drone uçurmak yasak mı?

xi4l_official

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Abimle bu aralar hobi ve iş olarak drone almak istiyoruz ancak geçenlerde izin alanlarına baktığımda oturduğum alanlar kırmızı olarak işaretlenmiş ama iş yerinden birisi emlak çekimleri yapıyor drone ile. O nasıl çekiyor veya ben nasıl çekebilirim?

Kırmızı alanlar yasak ama kaçak olarak uçurabiliyorsun. Pek bir şey diyeni de görmedim ben.
Kaçak derken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde ''bölgeler gelişmiş cihazlarla izleniyor tespit ediliyor'' diye bir yorum okumuştum. kafam iyice karıştı.

250 gr altı bir drone trecih edin. Ehliyet ihtiyacınız olmaz bu sayede. Normalde uçuş öncesi izin almanız gerekiyor (Hangi güzergahta uçuracağınızı, hangi saatler arasında uçuracağınızı vs.) Kırmızı alanlarda uçurmak kesinlikle yasak. Genelde kamusal ve askeri alanlar kırmızı alanlardır. Özellikle askeri alanlarda GPS sinyal karıştırıcısı oluyor genelde. Özellikle dikkat etmeniz gerekiyor çünkü drone alır başını gider ve şarjının bittiği yerde düşer. yani bir daha bulamazsınız. Onun dışında emlakçı kısa çekimler için kısa uçuşlar yapıyordur tahminim. Yakalanmazsa çok sorun oluşturmuyorlar genelde. Ama yine de dikkatli olmakta fayda var çünkü izinsiz drone uçurma cezası 85bin TL şuan. Özellikle kalabalık ve şehir merkezindeki yerleri çekerken yakalanma ihtimaliniz daha fazla.

Kaçak derken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde ''bölgeler gelişmiş cihazlarla izleniyor tespit ediliyor'' diye bir yorum okumuştum. kafam iyice karıştı.
Alakası yok, İstanbul'da bir çok yerde uçurdum ben. Herhangi bir şekilde yeşil alan yok zaten malum ülkemizde, bir problemle de karşılaşmadım. Tabi sizin karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor bu.

Yani ben şahsen en fazla evimizden başlarım 1-2 sokak gezer gelirim. abim de zaten kapalı alanda yüksekden uçacağı için sıkıntı olmaz herhalde bu durumlarda. Peki polis filan görürsem drone sürerken kaçmam mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim tek yasak olan yer serbest bölge içi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…