Bazı modemlerde tasarımlarına göre Wi-Fi antenleri harici olarak değil dahili olarak modemin içine gömülü oluyor veya içindeki bileşenlere konuluyor sanırsam. (Tam bilmiyorum)
Aklıma takılan sorun ise modemin Wi-Fi anteni harici yok yani dahili olarak içinde bulunuyor bu durum Wi-Fi çekiş konusunda çok üzer mi? Fark var mı?
Sizin harici antensiz bir modeminiz var mı? Harici olması size de sıkıntı yapıyor mu?
VDSL bir modeme ihtiyacım var en uygun bunu buldum mesela bu model de böyle ama anten konusu aklıma takıldı.
Kablosuz bağlanacağınız cihazlar modemden çok uzak olmayacaksa tercih edilebilir. Zyxel'in VMG3312-B10B modeli var, 90 metrekarelik evde çekmediği yer yok. 40MHz bant genişliğinde kullanmama rağmen. Modem evin tam ortasında fakat.
Kablosuz bağlanacağınız cihazlar modemden çok uzak olmayacaksa tercih edilebilir. Zyxel'in VMG3312-B10 modeli var, 90 metrekarelik evde çekmediği yer yok. 40MHz bant genişliğinde kullanmama rağmen. Modem evin tam ortasında fakat.
Benimki B10B modeli, evet antensiz. Dediğim gibi eviniz 80-90 metrekare ise ve modemi ortaya koyacaksanız problem olmaz. Sanırım attığınız B10A, revize olmadan önceki tip. Benimki bu:
Benimki B10B modeli, evet antensiz. Dediğim gibi eviniz 80-90 metrekare ise ve modemi ortaya koyacaksanız problem olmaz. Sanırım attığınız B10A, revize olmadan önceki tip. Benimki bu:
Yani mantıken dahili anteni de olmasa zaten modemde Wi-Fi diye bir özellik bulunmazdı 2.4GHZ dediğiniz gibi standart 40MHz bant genişliği var.
Evet şunu da biliyorum antenli bir modele göre bir tık düşük olabilir.
Hocam bütçe kısıtlı olduğu için en uygun sıfır VDSL bir modemi konunun açılışında bıraktığımı bulabildim eskiden antenliymiş ama yeni modelinde yok alternatifte yok malesef en uygun bakıyorum çünkü.
Teşekkürler hocam düşüneceğim.