Anti Aliasing, en çok oyunlarda karşılaştığımız genellikle dokuların birleştiği yerde oluşan keskin pixellerin arasına uygun bir renk bularak ekran kartının bu keskinliği yumuşatmasıdır. Bu özellik tamamen ekran kartı üzerinde gerçekleştiğinden oyun içerisinde performansı düşürebilir ancak daha güzel bir görünüm sağlayacaktır.
Bu fotoğraf herşeyi özetliyor.
Özellikle uzaktan dağlara bakıldığında veya arabanın direksiyonunda fark ediliyor. Ne kadar çok olursa arada keskinleşen yerde o kadar çok renk, yani geçiş daha pürüssüz olur.
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. Nvidia geforce 420 ekran kartımı Gta San Andreas ile test ettim. Fps oyunun fabrika çıkış ayarlarını aşırı derecede yükselttim ve o kartla 60 70 fps aldım. Ve ayarlarda gördüm anti aliasing diye birşey vardı onu 3 yaptım. Ne olduğunu bilmiyordum öğrendim teşekkür ederim. Birde sistemim crysis 3 ' ü kaldırır mı ?
Onur Bahçıvanoğlu, GT420 ile kaldırmaz. Ekran kartını yenilemeniz gerek. GT630'un bir diğer eşidir GT420. GTA San Andreas ise test için yeterli bir ölçek değil. Ben 9500GT ile 100fps alıyorum. Eğer bütçeniz varsa ekran kartı alın.