Anti-Aliasing yeni alınan sistemde de devam eder mi?

fatobabo124

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1060 6 GB ekran kartlı Intel i7 7700 işlemcili bir PC topladım 6 sene önce PC'yi ilk aldığım zamanlarda hiçbir sorun yoktu oyunlar yağ gibiydi ama 2 sene sonra falan PC'ye bir şey oldu ve oyunlar çok kötü grafikleri olmaya başladı. Görüntü bulanık ve nesnelerin kenarları tırtıklı oluyordu en Ultra ayarlarda. Ne yapsam 10 FPS de alsam en Ultra ayarlarada çeksem görüntü çamur gibi oldu. Bu süreçte hikayeli oyunlardan bezdim ve Valorant CS gibi oyunlara başladım bugün PC alalı 6 sene oldu ve yeni üst düzey bir sisteme geçeceğim. Bütçem 70-80 bin lira RTX 4080 - 4090'lı bir PC toplayacağım ama korkuyorum. Şu anki PC de bu anti aliasing dediğimiz problem var ve oyunlar fark etmeksizin en Ultra - en düşük ayarlarda inanılmaz derecede gözü rahatsız eden kenar tırtıklanma sorunu var. Ne kadar uğraşsam format atsam driverları sil yükle yapsam ekran kartını teknik servise götürsem değişen bir şey olmadı. Bu durum Türklerde pek ilgi görümese de yabancı forumlarda milletin 6-7 sistem topladığını bilgisayarını şehir dışına kurduğu jeneratör bağlattığı ve gene de çözemedikleri bir problem olduğunu gördüm. Ve açıkçası beni aşırı derecede korkuttu. Şu an yeni sistem toplama heyecanı içerisindeyim ama toplamak ve toplamamak arasında kaldım. Yeni sistem almanın bu sorunu çözmediğini söylüyorlar. Ben 80 bin lira bir PC'ye akıtıp böyle görüntü tırtıklanması gibi saçma sapan sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Çözülmeyen bir sorunsa şu an kendi bilgisayarım ile bir 5 sene daha devam ederim çünkü bu sorun yüzünden Ultra ile düşük grafikler arasındaki fark fena az görüntü her ayarda çok kötü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı