Anti-depresan kullanmalı mıyım?

627056

Centipat
Anti depresan kullanan veya kullanmış biri yardımcı olabilir mi? Yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum ne yaparsam yapayım her zaman depresif ve tükenmiş hissediyorum sizce anti depresan ne ölçüde fayda sağlar? Hiçbir şeye inancım yok hiçbir şey yapmak istemiyorum sizce ne ölçüde bu durumdan uzaklaştırır?

İlaç önerin demedim tecrübeleriniz nedir onu sordum.
Doktora gitmelisiniz başka verilebilecek düzgün bir tavsiye yok, çünkü böyle durumları insan kendisi çözemiyor bende kendi tecrübem olarak aktarıyorum kesinlikle ilaç değil psikolog görüşmeleri sizi daha iyi yapabilir. Gördüğüm kadarıyla ağır bir durum değil zaten sadece mental sorunlar.

Ek olarak psikolog fiyatlarının farkındayım ama elden pek bir şey gelmiyor internette ne var ne yok denemiş bir insanım ama düzelmeyecekse düzelmiyor her sabah buz gibi duş alırım spor hayatım hiç aksatmadan devam ediyor yarışmalara dahi katılıyorum arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum ama eve geldiğimde sorunlar hep kafamı kurcalardı bazen ne kadar isteseniz de kendiniz çözemiyorsunuz.

Devlet psikiyatristlerini de duruma göre önermiyorum ben çünkü kapıdan geçene ilaç yazacak bir halleri var ilk gittiğim devlet psikiyatristinin verdiği ilacı almamıştım daha sonra gittiğim psikologlar zaten senin ilaca ihtiyacın yok almaman iyi olmuş şeklinde söylediler.

Anti depresan kullanan veya kullanmış biri yardımcı olabilir mi? Yaptığım hiçbir şeyden zevk almıyorum ne yaparsam yapayım her zaman depresif ve tükenmiş hissediyorum sizce anti depresan ne ölçüde fayda sağlar? Hiçbir şeye inancım yok hiçbir şey yapmak istemiyorum sizce ne ölçüde bu durumdan uzaklaştırır?

Uzun süre Prozac kullandım ve gerçekten işe yarıyor. Ancak tabii ki burada sizin çabanızda önemli, ilaç sizi en dipten çıkarabilir ama devamını getirmez, siz kendi çabanızla ilerlemelisiniz. Yani ilaç sadece bir destekleyici görevi görür. Beni bir süreliğine de olsa en dipten çıkarmıştı, yaptığım şeylerden biraz da olsa zevk almaya başlamıştım. Ancak sonradan bırakmak durumunda kaldım.

Ekleme: İlacı kendiniz almaya çalışmayın, mutlaka bir psikiyatriste gidin. Gerekiyorsa o yazar zaten.

Ben tecrübeliyim bu konuda. Psikiyatriste gidip anlatın ama şu konuda sizi uyarayım, devlet hastanelerindeki bazı psikiyatristler çok kötü. Sadece ilaç yazıp gönderiyorlar. Sorunlarınızı dinleyecek iyi bir psikiyatrist bulun. İlaçlar herkeste farklı etkiler gösterir. Kimine çok hafif gelen bir ilaç kiminde zehir gibi etki gösterir hatta tolere edilemeyebilir. Bu yüzden kimin hangi ilacı kullandığına bakmayın, kendinize uygun ilacı arayın. (tabii doktor eşliğinde)
Sorunlarını özet şekilde yaz, doktora gittiğinde bunları oku ya da doktora ver okusun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı