Antidepresanın kalıcı bir zararı var mı?

244012

Hectopat
Makaleler
7
Şu aralar ilaçlar konusunda çok sordum ama emin olamadım. Kalıcı zararı olduğunu, bırak diyeni veya hiç zararı olmadığını söyleyenler var. Yardımcı olabilecek olan var mı?

Benim bi tanıdık vardı antipsikotik ilaçlardan dolayı çocuk komaya giriyodu. Beyindeki hormonal dengesi alt üst olmuştu. Doktorlar 2-3 antipsikotik ilacın zararlı etkileşimi yüzünden oldu dediler. Bakın antidepresan demiyorum, antipsikotik türü ilaçlar tehlikelidir. Dikkatli olmakta fayda var. Her doktora da güvenip ilaç içmeyin.

Hocam memlekette sağlık çalışanları var; eczacılar ve doktorlar. Bu konuda forum köşelerinde bilgi aramayı kesin artık. Sağlık sizin komşunuzun, internette başına olay gelmiş kişilerin, televizyon programlarındaki teyzelerin elindeki bir alan değil. Lütfen artık yapmayın, sene 2019 olmuş.

Bkz. bir sağlık çalışanının feryadı

Bipolar bozukluk hastaları kesinlikle ilaçlarını bırakmamalılar. Maalesef geçen bir hastalık da değil.

Yukarıdaki arkadaş da haklı. Bazı bünyeler ağır ilaçlar kaldıramıyor. Kısmi felç geçiren bir kıza şahit oldum, daha bir ay olmadı.

Sevdiğim bir yakınım bipolar hastası. Hâliyle ruh hastalıkları ve ruh hastaneleriyle çok içli dışlı oldum. Çok tehlikeli hastalıklar var, eğer iyi bir doktor ilaç yazmışsa, onun haberi olmadan ilaçları kesmek akıl kârı olmaz.

Elbette bu ilaçların vücutlarda büyük zararları var. Vücuttan da ziyade, beyine kalıcı hasarlar verebiliyor. Bunu inkar edemeyiz. Ama bu da iki tarafı keskin bir bıçak. Öbür türlü de işin sonu kendi canını kıymaya gidebilecek depresyonlar, ya da etrafındakilere hayatı cehenneme çevirecek nevrotik davranışlara gidiyor.

Allah kimseye bu hastalıklardan vermesin.

Son düzenleme:
Doktoruna danışmadan hiç bir ilacı kullanma. Herşeyi beyninde bitir. Sorununu kendi kendine halletmeyi dene. İlaçlar seni daha kötü yapar. 2 sene boyunca kırmızı reçete ilaç kullandım. Fark ettim ki çok stres yapmaya başladım doktoruma gittim ve ilacı bırakmak istediğimi söyledim. Yarım yarım almaya başladım ve yavaş yavaş bıraktım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı