Hayır, virüs olduğunu nereden çıkardın? Defender'ın işlemi.
Windows uygulamalarının kılığına girip virüs olan uygulamalar var ya ondan hocam.
Her fazla kaynak kullanan işleme virüs demek olmaz. Zaten çok belli, Defender'ın işlemi ve hizmeti. Virüs değil yani, bende de öyle gözüküyor mesela. Bu kadar iyi taklit edebilen virüs olabilir mi? Arka planda tarama yapıyor olabilir, virüs veri tabanı güncelliyor olabilir, bir işlem yaptıysan onu tarıyor olabilir. Hep mi fazla kullanıyor?
Eki Görüntüle 1549801
Bilgisayarın başına geçeli yaklaşık 10 dk oldu halen böyle.
Düzenli olarak tarama yapıyor bazen. Biraz daha bekle, düşecektir illa. Çalışmamasını istiyorsan Defender Control ile kapatabilirsin.
Searchapp.exe yi taramam için hangi program ile tarama yapayım?
Bende de var, arama yerinin işlemi. Kapatırsan arama yeri çalışmayabilir. Tabii ki bir virüs aynı Windows işleminin ismini alabilir ancak bunlar normal işlemler. Dosya konumuna bakabilirsen iyi olur.
Eki Görüntüle 1549804
Eki Görüntüle 1549805
Virüs taraması için Kaspersky Free öneririm.
Dün işlemi sonlandırdığım için Görev Yöneticisi'nde bulamadım fakat dosyalardan baktım aynı yer attığınız fotoğrafla sanırım virüs değil.