Antimalware Yüksek RAM Kullanımı

Feez

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle en güncel Windows 10 Pro sürümü yani 2004 kullanıyorum. Son zamanlarda RAM'in saçma bir şekilde sürekli şiştiğini fark ettim. Araştırdığımda Superfetch'i kapatmam gerektiği söylendi fakat asıl RAM'i şişirenin o olmadığını fark ettim. Sürekli olarak Antimalware adlı servisin RAM kullanımı 5 dakikada bir 100 MB artıyor. Asıl sorum şu bu arkadaşı kapatmam mı lazım yoksa sistemimde yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?
Not: Malwarebytes adlı uygulama ile bir tarama gerçekleştirdim herhangi bir virüs yok.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 42
Ne kadar RAM'e sahipsiniz ? Chrome'un fazla RAM kullanması normal.
8x2 toplamda 16 GB 3000 MHZ RAM ayrıca ben Chrome'dan şikayet etmiyorum normalde 100 MB kullanan Antimalware adlı servisin RAM kullanımı son zamanlarda artmaya başladı.
Ne kadar RAM'e sahipsiniz ? Chrome'un fazla RAM kullanması normal. Defender'ı devre dışı bırakmayı deneyin. Defender'a gelip ''Gerçek Zamanlı Koruma'' seçeneğini devre dışı bırakın.
RAM kullanımı anlık olarak 347 MB'ye düştü.
Ne kadar RAM'e sahipsiniz ? Chrome'un fazla RAM kullanması normal. Defender'ı devre dışı bırakmayı deneyin. Defender'a gelip ''Gerçek Zamanlı Koruma'' seçeneğini devre dışı bırakın.
Bütün Windows Defender servislerini kapatıp geri açtığımda böyle bir manzara ile karşı karşıya kaldım:

Dosya Ekleri

• Screenshot_11.png
    Screenshot_11.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_13.png
    Screenshot_13.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı