Antivirüs gerekli mi?

kaansecret

Hectopat
Selam.
Tüm yazılımlarımı tamamen orijinal lisansıyla kullanıyorum ve kullanacağım da. İnternetten indirdiğim dosyalara dikkat ediyorum ve girdiğim sitelere de. Sizce bu durumda ille de antivirüs yüklemem gerekir mi? Ve Windows güvenliği için başka nelere dikkat etmem gerekir?

Teşekkürler.

Yillardir sadece Defender kullanirim, sorun yasamadim. Bir dosyayi indirdikten sonra da VirusTotal'e atmayi unutma.

İndirdiğiniz şeylere ve girdiğiniz sitelere dikkat ettiğiniz sürece Windows Defender gayet yeterlidir.

Bilinçli bir kullanıcı için antivirüs gereksiz.

Sana göre Windows Defender yeterlidir. Ücretsiz antivirüs kullanıp verilerinizi vermeye ve sadece temel koruma almaya gerek yok. Gerçekten iyi ve sağlam bir koruma isterseniz, Internet Security ürünü almanız lazım. Temel korumayı Windows Defender çok iyi sağlıyor zaten. Bilinçli kullanıcıymışsınız. Windows Defender devam edin.

Windows Defender yeterlidir, güvenebilirseniz ve donanımınız elveriyorsa antivirüs de kullanabilirsiniz. Zaten dikkat ettiğinizi söylediğiniz için Windows Defender'ın yeterli olduğunu düşünüyorum.

Eğer pc’yi dediğiniz gibi kullanıyorsanız hiç gerek yok hocam. Defender yeter de artar.

Hocam Windows 10 öncesinde hep Avast, NOD32, Avira gibi programlar kullandım ve hep bir virüs sorunu ile karşı karşıya kaldım. Günümüzde internetten müzik, korsan oyun indirme gibi ihtiyaçlarda pek kalmadı açıkçası. Windows 10 çıktığı günden bu yana sadace Defender kullandım, korsan indirmek zorunda kaldığım programdan bir defa mining virüsü girdi haricinde yıllardır tek bir virüs görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…