Antivirüs önerisi

enesahmet55

Picopat
Daha fazla  
Selamlar, şu an kullandığım Kaspersky Plus aboneliğim bitmek üzere. Kaspersky Premium'a geçmeyi düşünüyorum ama emin olamadım.
Windows 11 kullanıyorum, benim için güçlü antivirüs + sınırsız VPN önemli, sizin önerebileceğiniz Kaspersky'den başka antivirüs programları var mı?

Bütçe maksimum 700 TL ve 1 yıllık arıyorum.

• Sadece sağduyulu olun ve hiç kullanmayın” görüşü yanlıştır.“İndirdiklerinizi izlemek” yeterli değildir. Bu görüşü papağan gibi tekrarlarsanız, kötü tavsiye verdiğiniz için eleştirilirsiniz.

Windows Defender yeterli değildir.

Antivirüs” derken, gerçek zamanlı antivirüs / antimalware yazılımlarını kastediyoruz. “Tarayıcıları (scanner)” değil.

Ortalama ev kullanıcısı / tüketici için olan ürünlerden bahsediyoruz. Çoğu kişi tarafından erişilemeyen ya da bilinmeyen ürünleri (şimdilik) dahil etmiyoruz.

NOT: Çevri'den geçirdim

Ücretsiz​

BitDefender Free.
    Kaspersky’nin ücretsiz bir ürünü var, ancak burada artık Kaspersky’yi önermiyoruz (aşağıya bakın).

Ücretli ✅ (Son düzenleme: 3 Mayıs 2024)

Açıkça söylemek gerekirse, ücretli ürünler daha üstündür. Burada tüketici ürünleriyle sınırlı kalacağız. Danışmanlar aşağıdaki ürünleri önermekte hemfikir:

• Emsisoft
    • BitDefender – Artık önermiyoruz.
      (AntiVirus sürümü yeterlidir; mobil cihazları vb. de korumak istiyorsanız Total’a ihtiyacınız olur)
      BitDefender’ı, HTTPS trafiğini araya girerek incelemesi (HTTPS interception) nedeniyle ana önerilerimizden çıkardık; bu, güvenliği tartışmalı şekilde zayıflatıyor.
      Yine de bu durumu göz ardı ederseniz, koruma açısından hâlâ iyi bir üründür.
    • Sophos – Artık önermiyoruz.
    • Kaspersky – Artık önermiyoruz.
      Kaspersky, Rusya’nın yeni casus dronlar geliştirmesine yardım ediyor:
      Kaspersky Lab helps develop new spy drones for Russian army
      Eugene Kaspersky internette anonimliği desteklemiyor:
      Eugene Kaspersky wants no net anonymity
    • ESET – Artık önermiyoruz.
      ESET’i önerilen antivirüsler listesinden çıkardık. LiveGuard olmadan sıfır gün (zero-day) koruması yoktur.
      LiveGuard ile bile çok iyi değildir.

• Peki ya Tarayıcılar (Scanners)? ❓

Tarayıcılar antivirüs değildir. Gerçek zamanlı koruma sağlamazlar.
    Bunlar; ikinci görüş almak, dezenfeksiyon / zararlı yazılım temizleme amacıyla kullanılır.
    Genel olarak, özellikle zararlı yazılım kaldırmak için ayrı yazılımlar kurmaktan kaçınabilirsiniz ve kaçınmalısınız.

Kötü Ürünler ❌

Bazı ürünler çok yaygın kullanılmalarına rağmen o kadar kötüdür ki, insanların kaçınması gerektiğini bilmeleri için burada özellikle listeliyoruz:

• MalwareBytes (Antivirus sürümü). Evet, bu kötü bir antivirüstür.
      MalwareBytes tarayıcı olarak eskiden kabul edilebilirdi, ancak son yeniden testlerimizde “hiç yoktan biraz iyi” seviyesinde kaldı.
    • Norton. Tüm Norton ürünleri. Bunu artık herkesin bilmesi gerekir.
    • Tüm Gen Digital ürünleri (AVG, Avast, Avira ve CCleaner dahil).
    • Çoğu McAfee ürünü, özellikle önceden yüklü gelenler.
    • SUPERAntiSpyware. Skel bunun hâlâ var olduğunu ve bazı insanların nedense hâlâ önerdiğini hatırlattı.

• sadece sağduyulu olun ve hiç kullanmayın” görüşü yanlıştır.“indirdiklerinizi izlemek” yeterli değildir. Bu görüşü papağan gibi tekrarlarsanız, kötü tavsiye verdiğiniz için eleştirilirsiniz.

Windows Defender yeterli değildir.

antivirüs” derken, gerçek zamanlı antivirüs / antimalware yazılımlarını kastediyoruz. “tarayıcıları (scanner)” değil.

Ortalama ev kullanıcısı / tüketici için olan ürünlerden bahsediyoruz. Çoğu kişi tarafından erişilemeyen ya da bilinmeyen ürünleri (şimdilik) dahil etmiyoruz.

not: Çevri'den geçirdim

ücretsiz​

Bitdefender free.
    Kaspersky'nin ücretsiz bir ürünü var, ancak burada artık Kaspersky'yi önermiyoruz (aşağıya bakın).

ücretli ✅ (son düzenleme: 3 Mayıs 2024)

Açıkça söylemek gerekirse, ücretli ürünler daha üstündür. Burada tüketici ürünleriyle sınırlı kalacağız. Danışmanlar aşağıdaki ürünleri önermekte hemfikir:
    • Emsisoft
    • Bitdefender – artık önermiyoruz.
      (Antivirus sürümü yeterlidir; mobil cihazları vb. de korumak istiyorsanız Total'a ihtiyacınız olur)
      Bitdefender'ı, HTTPS trafiğini araya girerek incelemesi (HTTPS interception) nedeniyle ana önerilerimizden çıkardık; bu, güvenliği tartışmalı şekilde zayıflatıyor.
      Yine de bu durumu göz ardı ederseniz, koruma açısından hâlâ iyi bir üründür.
    • sophos – artık önermiyoruz.
    • Kaspersky – artık önermiyoruz.
      Kaspersky, Rusya'nın yeni casus dronlar geliştirmesine yardım ediyor:
      Kaspersky Lab helps develop new spy drones for Russian army
      Eugene Kaspersky internette anonimliği desteklemiyor:
      Eugene Kaspersky wants no net anonymity
    • ESET – artık önermiyoruz.
      ESET'i önerilen antivirüsler listesinden çıkardık. liveguard olmadan sıfır gün (Zero-day) koruması yoktur.
      Liveguard ile bile çok iyi değildir.

• peki ya tarayıcılar (scanners)? ❓

Tarayıcılar antivirüs değildir. gerçek zamanlı koruma sağlamazlar.
    Bunlar; ikinci görüş almak, dezenfeksiyon / zararlı yazılım temizleme amacıyla kullanılır.
    Genel olarak, özellikle zararlı yazılım kaldırmak için ayrı yazılımlar kurmaktan kaçınabilirsiniz ve kaçınmalısınız.

kötü ürünler ❌

Bazı ürünler çok yaygın kullanılmalarına rağmen o kadar kötüdür ki, insanların kaçınması gerektiğini bilmeleri içinburada özellikle listeliyoruz:
    • Malwarebytes (antivirus sürümü). evet, bu kötü bir antivirüstür.
      Malwarebytes tarayıcı olarak eskiden kabul edilebilirdi, ancak son yeniden testlerimizde “hiç yoktan biraz iyi” seviyesinde kaldı.
    • Norton. tüm Norton ürünleri. Bunu artık herkesin bilmesi gerekir.
    • tüm gen digital ürünleri (AVG, Avast, Avira ve CCleaner dahil).
    • çoğu McAfee ürünü, özellikle önceden yüklü gelenler.
    • superantispyware. skel bunun hâlâ var olduğunu ve bazı insanların nedense hâlâ önerdiğini hatırlattı.

Bu ne hocam böyle? Yapay zeka ile tartışmalarını buraya mı attınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı