Antivirüs Programı Gerçekten Gerekli mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

EK2001

Hectopat
Daha fazla  
Antivirüs programı gerçekten gerekli mi ? Gerekliyse hangi programı önerirsiniz ?

İnternette nereye girdiğine nereye tıkladığına dikkat ediyorsan çok fazla gerek olmaz. Ama bence kurulmasının da bir zararı olmaz. Bir çok antivirüs markası var ve birini seçme konusun da zorlanabiliriz. Sevdiğim birkaç marka söyliyeyim ister söylediklerimden istersen de söylememiş olduğum markalar da var istediğini kullanabilirsin. Kaspersky, Norton, Avast, Avira, Panda, Eset, Bitdefender, Zone alarm. Bunlar gibi birçok antivirüs var. İstediğini seç beğen al

Sana göre kalitesiz. Ben örnek olarak verdim.

Ben kullanmıyorum gerek de duymuyorum. Defender ve Ccleaner programı haricinde hiç bir program kullanmıyorum. Eğer kendinize güvenemiyorsanız güvensiz sitelerde dolaşıyorsanız Norton ve Kaspersky kullanabilirsin.

Bana göre değil, testlere göre. Bilmiyorsan önerme. Öyle seç, beğen, al dersen, virüs de hangi klasöre girsem diye düşünür.

O bazı söylediklerin virüs programlarının ne mal oldukları belli. Virüs değil, oyun siler onlar anca.

Çok bilinçli bir kullanıcıysan ve girdiğin siteler Facebook, Origin, Steam ve bunlar kadar güvenli olan devletin veya özel kurumların siteleriyse Win 8.1'in içerisindeki Defender işini görecektir. Ama sürekli PC'ne USB takıp çıkartıyorsan ve işin/uğraşın gereği sürekli bir program indirip kaldırıyorsan tuzağa düşmemek veya yanlış bir şey indirdiğinde sistemine zarar vermemek için kaliteli bir virüs sistemi mutlaka kullanmalısın. 2009'dan beri KİS'e her sene Lisans alırım. Virüs sistemlerinin bulmadığı veya kasıtlı olarak virüs kategorisine almadığı Maware'leri de Malwarebytes ile temizlerim. Uzun zamandır virüs sorunu çekmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…