Antivirüs programı önerisi

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Bilgisayarıma çoğunluğu solucan olmak üzere bayağı bir virüs bulaştı. Başlangıçta aynı isimde 22 uygulama kapattım, CPU'nun %50'sinden fazlasını kullanan bir uygulama kapattım. Acaba WD-40 gibi her derde deva, kalıcı ve kesin çözüme ulaştıran bir antivirüs programı öneriniz var mı? (Şu anda arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kaspersky kullanıyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Antivirüsle pas sökücünün ne alakası var? :)
Ben antivirüsten daha farklı bir çözüm önereceğim. Büyük çoğunluğu solucansa büyük ihtimalle dosyaları sistemin her tarafına kopyalamaya çalışmıştır. Antivirüsü temiz kurulum yaptıktan hemen sonra kuracaktınız. Artık o iş geçti bence. Temiz bir bilgisayarda Bitdefender Rescue Disk oluşturun. Onu kendi bilgisayarınızda boot edin, Wi-Fi ağına bağlayın, veritabanını güncelleyin ve tarama başlatın. Tarama bittikten sonra zararlı dosya bulduysa onarmayı deneyin. Eğer dosyaları onaramazsa silin.
Sistemi açın. Bağlantıdan RKill'i indirin ve çalıştırın:
RKill Download
Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayın. RKill adlı araç, zararlı temizlemek için değil. Zararlı işlemleri geçici olarak sonlandıran bir araç. Kaspersky'ı yükleyin. Eğer Kaspersky ile tam tarama yapmadan önce bilgisayarı yeniden başlattıysanız RKill'i tekrar kullanın. Kaspersky ile tam tarama yapın.
Bu adımları uygularsanız sorununuzun büyük bir ihtimalle çözüleceğini umuyorum. Ama bu konularda @Murat5038 daha bilgilidir.
NOT: USB bellek gibi çıkarılabilir diskleri bu işlemden sonra bir taramadan geçirmenizde fayda var.

Format atıcam zaten, kesin bir şey bu da Kaspersky gayet işe yaradı. Tek bir sorunu çıktı (Kesin Kaspersky'ın neden olup olmadığını bilmiyorum sadece öyle olduğunu düşünüyorum) bazı dosyaların uzantılarını ".wallet" olarak değiştirmiş.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı