Boşuna uğraşmayın, şu an bile çoğu bilgisayar kullanan kişi antivirüs programı kullanmıyor, eğer internette nasıl dolaşıcağınızı bilirseniz zaten virüs bulaşmaz.
Genel olarak Torrent dosya indiren yada crack veya meçul sitelere girenlere bulaşıyor bu virüsler..
Yapman gereken temiz bir format atmak, format sonrası hiçbir virüs kalmaz. Anti virüs de kullanmana gerek yok, sadece belli belirsiz sitelere girme ve torrent yada crackli program indirme.
Bilgisayar daha iyi durumda evet ama hala virüslerin tamamı gitmemiş bu yüzden format atıyorum. İlkinde bilgisayarımda çok fazla oyun ve program yüklü olduğu ve tekrar yüklemey
Boşuna uğraşmayın, şu an bile çoğu bilgisayar kullanan kişi antivirüs programı kullanmıyor, eğer internette nasıl dolaşıcağınızı bilirseniz zaten virüs bulaşmaz.
Genel olarak Torrent dosya indiren yada crack veya meçul sitelere girenlere bulaşıyor bu virüsler..
Yapman gereken temiz bir format atmak, format sonrası hiçbir virüs kalmaz. Anti virüs de kullanmana gerek yok, sadece belli belirsiz sitelere girme ve torrent yada crackli program indirme.
Torrent'ten oyun indirmek gibi bir salaklık yaptım (yanlış bir şey olduğunu biliyorum oyunu satın almaya çalışıcam zaten) ve bundan öncesinde hiç bir virüs bulaşmadı bilgisayarıma.
güvenlikle bir alakası yok daha önceden torrent indirmemiştim ve bu zamana kadar hiç virüs bulaşmadı ayrıca setup'ı kardeşime bıraktığım için saçma sapan şeyler kurmuş. Torrentin ne kadar kötü sonuçlara neden olabileceğini burdan anladım ki torrent indirmek için güvenlik önlemi almak saçma olur zaten kendi kendine bir batak
güvenlikle bir alakası yok daha önceden torrent indirmemiştim ve bu zamana kadar hiç virüs bulaşmadı ayrıca setup'ı kardeşime bıraktığım için saçma sapan şeyler kurmuş. Torrentin ne kadar kötü sonuçlara neden olabileceğini burdan anladım ki torrent indirmek için güvenlik önlemi almak saçma olur zaten kendi kendine bir batak
Ekleme: Bilgisayar hala çok kasıyor ve başlangıçta istemediğim şeyler açılıyordu virüs programında tarattığımda hiç bir tehdit olmayan ve CPU'nun %50sinden fazlasını kullanan 16 ocakta yüklenmiş bir program görmek geçerli bir nedendir diye düşünüyorum virüslerin temizlenmediğine dair.
Format attım ve sorun düzeldi daha fazla eşelemeye gerek yok diye düşünüyorum. Fikirlerini söyleyen herkese teşekkür ediyorum.
İlk alıntınızdakiler aslında baştan aşağı saçmalık. İkinci alıntıda tarihe göre zararlı tayin etmek de aynı şekilde saçmalık. Format atmak bilinçsiz kişinin yapacağı birşeydir bu durumlarda.
İlk alıntınızdakiler aslında baştan aşağı saçmalık. İkinci alıntıda tarihe göre zararlı tayin etmek de aynı şekilde saçmalık. Format atmak bilinçsiz kişinin yapacağı birşeydir bu durumlarda.
Windows'un kendi programına güvenmek istedim. 1 haftadır canavar gibi dönen fan ve bilgisayarda aşırı ısınma. Malwarebytes yükledim tarattım ne göreyim RiskWare.BitCoinMiner. Yukarıda ki yorumda arkadaşın dediği gibi dikkat devri bitti artık neyin nereden geleceğini bilemeyiz ve asla windows defender güvenmeyin. Program tavsiyesi olarak Kaspersky öneririm.