Antivirüs programları neden uygulama tararlar?

552536

Decapat
Herkese merhaba, Android için konuşuyorum çoğu antivirüs programının genellikle sadece uygulama taradığını gördüm bu neden olur yani virüs dosya olarak olamaz mı sadece ve virüsler hakkında biraz bilgilendirir misiniz? Yani nasıl çalışırlar ne yaparsak kaldırırlar onlar hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, Android için konuşuyorum çoğu antivirüs programının genellikle sadece uygulama taradığını gördüm bu neden olur yani virüs dosya olarak olamaz mı sadece ve virüsler hakkında biraz bilgilendirir misiniz? Yani nasıl çalışırlar ne yaparsak kaldırırlar onlar hakkında?

Uygulamalarda virüs olabilir diye. Tam tarama var mı acaba kullandığınız antivirüs programında? Varsa tam taramada dosyaları da tarar.

En basit tabiri ile Zararlıyı Android'de APK olarak kurmadıysanız zararlı çalışmaz bu genelde böyledir bilgisayarda da açmadığınız dosya veyahut zararlı çalışmaz. APK olarak kurup zararlıyı açtığın zaman çalışır birçok Android zararlısı böyle tabii istisnalar var. Ayrıca AV'ler dosya ve uygulama konumlarını da tararlar eğer tarama alanını küçük bir alan olarak seçtiyseniz dosyalar ve klasörleri seçmediyseniz haliyle dosyaları taramazlar

En basit tabiri ile Zararlıyı Android'de APK olarak kurmadıysanız zararlı çalışmaz bu genelde böyledir bilgisayarda da açmadığınız dosya veyahut zararlı çalışmaz. APK olarak kurup zararlıyı açtığın zaman çalışır birçok Android zararlısı böyle tabii istisnalar var. Ayrıca AV'ler dosya ve uygulama konumlarını da tararlar eğer tarama alanını küçük bir alan olarak seçtiyseniz dosyalar ve klasörleri seçmediyseniz haliyle dosyaları taramazlar
Yani telefonlarda uygulamalardan mı virüs bulaşıyor

Yani telefonlarda uygulamalardan mı virüs bulaşıyor.

Virüs - zararlı kod dizi midir?
Telefonlara internetten çok çok güvenmediğiniz yerlerden en önemliside bilmediğiniz (güvenli olduğundan emin olmadığınız bir uygulama ve başka herhangi bir dosya indirmeyin.(metin ve müzik gibi) çünkü virüsler sisteme uygulamalardan değil herhangi bir dosyadan bulaşabilir hatta güvenli olduğundan emin olduğunuz Play Store'den bile aşırı nadir olsa da bulaşabilir. Hatta şimdilerde bile Play Store'den yeni güvenlik güncellemelerinden sonra keşf edilmiş birçok uygulama kaldırıldı ama sizlerin buna yakalanma ihtimaliniz gerçekten çok düşük. Antivirüslere bile güven olmuyor çünkü en iyi antivirüslerin bulamadığı (erişemediği şifreli) virüsler de oluyor bulsa bile yüklendikden sonra o az hasar olsa bile hasarı geri almıyor ve telefonu tamir etmiyorlar bu virüsler virüsün ilerlemesini durduruyorlar veya virüsü siliyorlar. Bunun için uygulama yüklemeden tarayan veya yükleme esnasında tarayan uygulamalar varsa yükleyin, güncel tutun, böyle sistemler zaten telefonunzda zaten kuruluysa güncel tutun (Play Store'nin içinde yer alan Play Protect gibi).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı