Antivirüs seçimi nasıl yapılmalı?

Çağdaş Savaş

Hectopat
Şu anda Kaspersky Premium kullanıyorum fakat bitmek üzere. Geçen yıl 1 cihaz için almıştım, şimdi daha fazla cihaz için tekrar alacağım. Fakat piyasadaki en güvenli ürünü almak istiyorum. Kaspersky, politik olaylardan ötürü Play Store'dan falan kaldırıldı ve bu beni işkillendiriyor. Kaspersky'yi yenilemeli miyim, yoksa daha gelişmiş bir ürün var mıdır? Not: İnternet güvenliği vs. benim için önemli.

Hocam o VPN yüzümden kaldırıldı diye biliyorum ama sanırsam anti virüsüne bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Kaspersky kaldırılmadıysa güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. SurfShark'ta değerlendirilebilir.

Buradan detaylı testlere bakabilirsin.

Yılbaşında iyi indirimdeydi bit defendır aldıydım 3 yıllık oda bayağı iyi öneririm bayağı hizmeti var ve stabil. Sonra telefona da kurdum performansıda iyi.

Ben yıllardır Eset Internet Security kullanıyorum. Diğerlerine göre pahalı diyebilirim. Ben herhangi bir sitedeki herhangi bir AV testine de inanmıyorum. AV testi yapıp Avast'ı insanlara antivirüs diye pazarlamaya çalışıyorlar. Her taşın altından Avast çıkıyor. (virüslü dosyaların içerisinden, yasadışı sitelerde sponsor v.s.) Bu yüzden sitelerdeki Av testlerine inanmıyorum. Birisinin cebine biraz para sıkışmıştır. Bir bakmışsınız Avast 1. sırada...

Belirttiğim gibi Eset Nod32 Internet Security sürümünü uzun yıllar kullandım. (Kurumların çoğu da Eset kullanıyor.) Nazar değmesin çoğu kullanıcı şifrelenmiş dosya virüsü yerken bende hiç olmadı. Kaspersky iyi gibi ancak kullanımda zorladığını düşünüyorum. Eset'te kolayca devre dışı bırakma, karantina kontrolü, otomatik güncelleme v.s. bayağı hoşuma gidiyor. Bana göre para sorun değilse Eset bir numara derim...

Bitti mi bilmiyorum? Allianz sigorta ile Bitdefender'ın sanırım bir anlaşması varmış. Siber saldırı sigortası karşılığı (Aylık 125-135 civarıymış) 1 yıllık Bitdefender Total Security veriyorlar. İçerisinde VPN v.s. de var. Sigorta şirketi başka bir şekilde ödeme çıkarır mı bilmiyorum? Düşünürseniz fiyat bayağı iyi gibi geldi. Ben bilgisayara yükledim. Menüleri, devre dışı bırakmanın zorluğu, karantinaya aldığı dosyaları geri yükleme zorluğu v.s. beni sinir etti. Tekrar Eset'e döndüm. Eset bir dosyayı karantinaya alırsa geri yükleme yapıldığında geri dosyanın orijinal dosya yoluna yüklüyor. Ben Bitdefender ve Kaspersky'ın kullanıcıya çok fazla müdahale etmesinden dolayı sevmiyorum...

Örnek olarak vermek gerekirse eğer.

Eset 5 cihaz ve 3 yıllık = 9.201 TL
Bitdefender 5 cihaz ve 3 yıllık = 2.152 TL

Aralarındaki farkı bir ara araştırdım. Kesinlikle bu fiyat farkına değecek bir fark yok katılmıyorum. Bence Bitdefender daha iyi.
2'si de aynı fiyat olsaydı bu sefer 2'si de tercih edilebilirdi yani sanırım çok da fark etmez. Ama atıyorum sadece 1 parfüme bile mesela atıyorum 10bin, 20bin verenler de vardır bu yüzden paran çok ise Eset'i bu fiyattan rahat rahat tercih edebilirsin elbette.

YouTube'da Can Değer'in antivirüs videosuna bak zaten o da farklı bir şey söylemiyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…