Antivirüsler gereksiz mi?

Ben şahsen kullanmıyorum, Korsan oyun veya yazılım yüklemiyorum, ofis uygulamalarını bile paralı kullanıyorum, filmleri, dizileri hatta animeleri bile paralı platformlardan (amazon, netflix, crunchyroll vb) izliyorum.

Güvenli takılıyorum diye de tedbiri elden bırakmıyorum, her 3 ayda bir bitdefender kurup tam tarama yapıyorum şimdiye kadar hiç bir virüs bulmadı, yılda 1 de hiç bir yedek almadan bilgisayarı formatlıyorum.

Antivirüsün fark etmediği bir virüs olabilir derseniz, fark etmiyorsa zaten en başta antivirüs kullanmaya gerek yok

Kesinlikle, belirli algoritmaları var onlar üzerinden tespit ediyor maleseff çoğu makine öğrenimine daha tam geçmedi ev sürümlerinde en azından.

Hocam neresi davranmıyor Ransomware gibi? Tüm dosyalarım şifreleniyor, sadece para istemiyor diye fidye mi olmuyor?
Olay para istemesi falan degil olay sizin belirlediginiz klasordeki dosyalari kendi isteginizle secip butonla kendi isteginizle sifrelemeniz.

Kesinlikle, belirli algoritmaları var onlar üzerinden tespit ediyor maleseff çoğu makine öğrenimine daha tam geçmedi ev sürümlerinde en azından.
Katılıyorum. Bu arada bu dediklerim yalnızca kişisel antivirüsler için. Şirketler için tasarlanmış güvenlik programlarının çalışma prensibi bambaşka bir şekilde işliyor.

Olay para istemesi falan degil olay sizin belirlediginiz klasordeki dosyalari kendi isteginizle secip butonla kendi isteginizle sifrelemeniz.

Kendi isteği ile seçmesi hiçbir şey değiştirmez, aynı makine kodu çalıştırılıyor, aynı Win apileri çağırılıyor. Ransomun tüm dosyaları şifrelemesi zaten beklenmez. Bunu algılayamayan davranışsal analize de davranışsal analiz denmez.

Bitdefender cok yavas tepki veriyor eger duzeltirlerse Bitdefender alabiliriz sonraki yil.

Bence gerekliler. Windows Defender'ın katkısı yok denecek kadar az bence antivirüslerin yanında.

Klasördeki dosyaları tek tek seçmiyorum, direkt klasörü seçiyorum belgeler klasörünü. Yani belgelerdeki tüm her şeyi siliyor sadece belirlediklerimi değil.
Hocam antivirüsler bu butonu anlamaz işte ondan bahsediyorum, insan değiller ya. Algoritmaları var dosya sürekli şifreleme yapıyorsa ne olursa olsun silerler onu.
Kendi isteğim mi değil mi bakmaz yani.

Zaten tüm dosyaları şifrelese Windows çöker bu nasıl bir mantık? Belirli klasördeki dosyaları şifreliyor normal ransomware de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…