Antivirus önerisi

kemwl

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. Şu aralar bilgisayarıma bayağı bir dosya indirmeye başladım ve Windows Defender'ın iyi koruma sağlamadığını düşünüyorum. Geçen sene Kaspersky lisansı almıştım. PC'ye trojan girdi kendini kopyaladı ve Kaspersky bunu engelleyemedi. PC'ye format atmak zorunda kaldım. Bugün Bitdefender'ın trial sürümünü başlattım ve Kaspersky'e göre daha kapsamlı ve daha iyi koruma sağlıyor gibi geldi. Lakin internette Bitdefender ile ilgili çok sistem kullandığını vs. belirtmişler. Bitdefender sistemi eskitir mi? Peki siz ne önerirsiniz antivirüs olarak?

Herkese iyi günler. Şu aralar bilgisayarıma bayağı bir dosya indirmeye başladım ve Windows Defender'ın iyi koruma sağlamadığını düşünüyorum. Geçen sene Kaspersky lisansı almıştım. PC'ye trojan girdi kendini kopyaladı ve Kaspersky bunu engelleyemedi. PC'ye format atmak zorunda kaldım. Bugün Bitdefender'ın trial sürümünü başlattım ve Kaspersky'e göre daha kapsamlı ve daha iyi koruma sağlıyor gibi geldi. Lakin internette Bitdefender ile ilgili çok sistem kullandığını vs. belirtmişler. Bitdefender sistemi eskitir mi? Peki siz ne önerirsiniz antivirüs olarak?
Bitdefender en iyi seçim olabilir sistemi eskitirmi bilmiyorum

Benim de bitdefender alasım var ama tek cihaz lazım o da pahalı geliyor. Ortak alacak 2-3 kişi olsa güzel fiyatlara sahip olunabilir aslında

Benim de Bitdefender alasım var ama tek cihaz lazım o da pahalı geliyor. Ortak alacak 2-3 kişi olsa güzel fiyatlara sahip olunabilir aslında.

Sınırsız deneme sürümü de gayet yararlı olur bence.

• sadece sağduyulu olun ve hiç kullanmayın” görüşü yanlıştır.“indirdiklerinizi izlemek” yeterli değildir. Bu görüşü papağan gibi tekrarlarsanız, kötü tavsiye verdiğiniz için eleştirilirsiniz.

Windows Defender yeterli değildir.

antivirüs” derken, gerçek zamanlı antivirüs / antimalware yazılımlarını kastediyoruz. “tarayıcıları (scanner)” değil.

Ortalama ev kullanıcısı / tüketici için olan ürünlerden bahsediyoruz. Çoğu kişi tarafından erişilemeyen ya da bilinmeyen ürünleri (şimdilik) dahil etmiyoruz.

not: Çevri'den geçirdim

ücretsiz​

Bitdefender free.
    Kaspersky'nin ücretsiz bir ürünü var, ancak burada artık Kaspersky'yi önermiyoruz (aşağıya bakın).

ücretli ✅ (son düzenleme: 3 Mayıs 2024)

Açıkça söylemek gerekirse, ücretli ürünler daha üstündür. Burada tüketici ürünleriyle sınırlı kalacağız. Danışmanlar aşağıdaki ürünleri önermekte hemfikir:
    • Emsisoft
    • Bitdefender
      Bitdefender'ı, HTTPS trafiğini araya girerek incelemesi (HTTPS interception) nedeniyle ana önerilerimizden çıkardık; bu, güvenliği tartışmalı şekilde zayıflatıyor.
      Yine de bu durumu göz ardı ederseniz, koruma açısından hâlâ iyi bir üründür.
    • sophos – artık önermiyoruz.
    • Kaspersky – artık önermiyoruz.
      Kaspersky, Rusya'nın yeni casus dronlar geliştirmesine yardım ediyor:
      Kaspersky Lab helps develop new spy drones for Russian army
      Eugene Kaspersky internette anonimliği desteklemiyor:
      Eugene Kaspersky wants no net anonymity
    • ESET – artık önermiyoruz.
      ESET'i önerilen antivirüsler listesinden çıkardık. liveguard olmadan sıfır gün (Zero-day) koruması yoktur.
      Liveguard ile bile çok iyi değildir.

• peki ya tarayıcılar (scanners)? ❓

Tarayıcılar antivirüs değildir. gerçek zamanlı koruma sağlamazlar.
    Bunlar; ikinci görüş almak, dezenfeksiyon / zararlı yazılım temizleme amacıyla kullanılır.
    Genel olarak, özellikle zararlı yazılım kaldırmak için ayrı yazılımlar kurmaktan kaçınabilirsiniz ve kaçınmalısınız.

kötü ürünler ❌

Bazı ürünler çok yaygın kullanılmalarına rağmen o kadar kötüdür ki, insanların kaçınması gerektiğini bilmeleri içinburada özellikle listeliyoruz:
    • Malwarebytes (antivirus sürümü). evet, bu kötü bir antivirüstür.
      Malwarebytes tarayıcı olarak eskiden kabul edilebilirdi, ancak son yeniden testlerimizde “hiç yoktan biraz iyi” seviyesinde kaldı.
    • Norton. tüm Norton ürünleri. Bunu artık herkesin bilmesi gerekir.
    • tüm gen digital ürünleri (AVG, Avast, Avira ve CCleaner dahil).
    • çoğu McAfee ürünü, özellikle önceden yüklü gelenler.
    • superantispyware. skel bunun hâlâ var olduğunu ve bazı insanların nedense hâlâ önerdiğini hatırlattı.

Buyur bilmen gereken her şey kaynak: PC Help Hub Discord Server
Büyük ihtimalle KasperSky = Spyware(Casus Yazılım)

Kanka nasıl bi türkçe bu anlamadım. Kopyala yapıştır yaptın muhtemelen ama keşke yanıtlamadan bi okusaydın ne demek istedim diye

Kanka nasıl bir Türkçe bu anlamadım. Kopyala yapıştır yaptın muhtemelen ama keşke yanıtlamadan bir okusaydın ne demek istedim diye.

Benim mesajımı kastediyorsun okudum ve bir sıkıntı yok çevride.
Kaspersky önerilmiyor o mesajda çünkü Rus şirketi Rus hükümeti bilgi isterse vermek zorunda kalırlar vesaire. Amerikalı'ya da Ukrayna'lı değilsen kullanmama sebebi yok pek.

Anladığım kadarıyla önerilen antivirüsler.
Emsisoft - ne yaptığını bilen risk almayan kullanıcı için.
Bitdefender - sıradan kur bırak ortalama kullanıcı için.
Kaspersky - nasıl bilmiyorum Bitdefender gibi kur bırak sanırım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı