Antrenman programında değiştirmek gereken bir şey var mı?

Dexar

Decapat
Daha fazla  
1- göğüs-triceps
Bench press 4X8.
Dumbbell bench press 4X8.
Cable crossover 4X8.
V handle pushdown 4X8.
Singlearm cable pushdown 4X8.
Skull crusher 4X8.

2- bacak-omuz
Leg curl 4X8.
Leg press 4X8.
Leg extansion.
Shoulder press 4X8.
Lateral raise 4X8.
Front raise 4X8.

3- göğüs-triceps
Bench press 4X8.
Dumbbell bench press 4X8.
Cable crossover 4X8.
V handle pushdown 4X8.
Singlearm cable pushdown 4X8.
Skull crusher 4X8.

4- sırt-biceps
Lat pullldown 4X8.
Seated cable row 4X8.
Facepull 4X8.
Preacher curl 4X8.
Hammer curl 4X8.
Reverse biceps curl 4X8.

Şu an güncel olarak çalıştığım program bu, sizce eksik bıraktığım herhangi bir kas gölgesi var mı?

Ben 3x10 tercih ediyorum ne fark eder ya da hangisi daha mantıklı bilen varsa beni bilgilendirirse çok mutlu olurum.

Benim görüşüm egzersizler iyi ama haftada 2 kere triceps çalıştırmak biraz fazla değil mi tabi senin belki triceps bölgen eksiktir buna bir şey diyemem ama haftada 2 kere küçük bir kas grubu için fazla bak bacak 2 güne koyabilirsin büyük kas grubu yada omuz büyük kas grubu kol küçük kas grubu hemen adapte olabilir diğer kas grupları daha çok geliştirmeye odaklansan çok daha iyi olur ben mesela ilk dönemler kol çok önemsemedim 16 yaşındaydım yaşıtlarım full kol giriyordu ben sırt omuz göğüs önem verdim onlardan çok daha iyi geliştim hemde kolumda gelişti

Haftada 1 çalışarak hiçbir bölgede gelişim maksimize edilemez.

Sürece bağlı eğer ki bir insan 1 sene bir alt yapısı varsa hadi 2 sene diyelim o 1 günde o kası adapte eder çünkü kas hasar yemeye alışmıştır ayriyeten hocam bu triceps küçük kas grubu daha büyük kas grupları varken buna 2 gün uygun olmaz ayriyeten triceps çabuk pumplanan ve hasar yiyen kas grubu. Eğer ki kişinin tricepsi çok düşükse birşey demem belirttim zaten göğüs neyse ama triceps 2 gün abartı diye düşünüyorum

Hocam üst vucut genel bir tabir saygı duyuyorum tabi sizin düşünceniz ama bence bacak göğüs sırt gibi büyük kas grupları varken sonuçta kol biceps ve tricepstir yeteri kadar büyütüldüğünde 2 güne ihtiyaç duyulmasına gerek duymuyorum tabi kişiye bağlı

Abartı değil. Seviyeyle de alakalı değil. Uyarılmayan yüksek eşikli kas fiberleri her zaman atrofiye uğrayacaktır göğüs çalışırken her ne kadar press yapsan da triceps doğru düzgün mekanik gerilime maruz kalmıyor. Zaten kas hasarı da bir hipertrofi etkeni değil.

Tabi ki triceps çok iyi bir kas grubudur ama yeteri kadar büyüldüğünde 2. gün gereksiz görüyorum kendi düşüncem tabi ki

Hocam tabi dediklerinizde haklısınız ama ben 6 7 ay triceps çalıştım genetik olarak küçüktü ama belli zaman sonra 4 5 ay 1 gün çalıştım yani çok büyütülmesi gerek yok diye düşünüyorum kişiye bağlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…