anycubic kobra 3 en kafa yazılımları s
Bende de benzer sorunlar oldu. Eğer tek derdiniz filamentin konulacağı yer ise, ams gibi sistemleri yazıcının üstüne ya da duvara monte edebilirsiniz. Bunun birçok örneği mevcut.
Evet, beklemek büyük bir sorun. 2. el fiyatları sıfırdan pahalı olabiliyor ama beklemekten başka çareniz yok. Eğer güvenlik konusunda endişeniz varsa, Bambu Lab'in resmi sitesinde distribütörlerin web sitelerini görebilir ve buralardan alışveriş yapabilirsiniz. Ancak, yine de yaklaşık 1 ay beklemeniz gerekecek çünkü yazıcılar stoğa girer girmez tükeniyor.
Ben de iki kez almaya çalıştım ama (toplamda 2 aydan fazla bekledim) stoklar gelir gelmez tükendi ve bana kalmadı. Bu süreçte para biriktirdim ve p1s modelini aldım. Stok sorunu olmadığı için tercih ettim. Pişman mıyım? Hayır, ama PLA vb. baskılar yaparken kapakları çoğu zaman açık tutmak zorunda kalıyorum. Şu anki bilgimle hareket etseydim, A1 combo alırdım. O zamanlar çok ace miydim ve kapalı kasayı hep kapalı kullanacağımı sanmıştım.
Bu arada, robo90'ın bir videosunda gördüm, yakında 3D yazıcılara ekstra vergi geliyormuş. Eğer almayı düşünüyorsan elini çabuk tut, sonra yazıcıyı değil, fiyatları basmaya çalışırsın.
Ben hala acemiyim ve bazen işin içinden çıkmak zor olabiliyor. Neyse ki Bambu'nun destek forumları, dokümantasyonları var. Emin ol, bu bilgileri bulmak çok zor çünkü çoğu kişi para kazanmak için paylaşmıyor. İyi ki bambu almışım, yoksa yazıcıyı çoktan çöpe atardım.
Kısacası, bir daha yazıcı alacak olsam yine bambu alırım. Adamlar boşuna isim yapmamış. Önceden diğer markaların yarı fiyatına olduğunu görünce hep aklım kalıyordu, ama cihazı kullanınca ve bilginin ne kadar kısıtlı olduğunu görünce fark ettim ki ucuz olan her zaman avantajlı değilmiş.