Anycubic Kobra 3 Combo VS Bambu Lab A1 Mini

umtgnduz

Picopat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 20-22 bin civarı bütçem var 3D yazıcı almak istiyorum, bu iki model arasında kaldım. Bambu Lab A1 uzun bir teslimat süresi olduğu için şu anlık tercih etmiyorum farklı renklerde baskı yapabiliyor olmam çok önemli, bunu göz önünde bulundurup değerlendirirseniz sevinirim.
anycubic kobra 3
Bambu Lab A1 mini

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yaklaşık 20-22 bin civarı bütçem var 3D yazıcı almak istiyorum, bu iki model arasında kaldım. Bambu Lab A1 uzun bir teslimat süresi olduğu için şu anlık tercih etmiyorum farklı renklerde baskı yapabiliyor olmam çok önemli, bunu göz önünde bulundurup değerlendirirseniz sevinirim.
anycubic kobra 3
Bambu Lab A1 mini
Ben kobra 3 tercih ederdim, klipper olduğu için ileride upgrade yapabilirsin, bambudaki gibi z offsetide kendi ayarlıyor, artı olarak ams'de var.

Dostum, eğer ilk yazıcınsa, Bambu diğerleri seçenek bile değil, benden demesi. Gir sarı siteye, bak, anlarsın. Diğer markaları alanlar, 1 ay sonra satıyor; ilanlar kaynıyor. Ama Bambu'lar, sıfırından daha pahalıya satılıyor sarı sitede.

Donanımsal olarak çok iyi vaatler veriyor olabilirler ama Bambu Studio, fiyat farkını kapatıyor (bence). PS1 kullanıyorum başka yazıcıda kullanmadım

Ben kobra 3 tercih ederdim, klipper olduğu için ileride upgrade yapabilirsin, bambudaki gibi Z offsetide kendi ayarlıyor, artı olarak Ams'de var.

İlk yazıcım olacağı için şu anlık direkt fişe takayım iki vıda sıkıp baskı alma kafasındayım hocam ama yine de bir değerlendiririm teşekkürler 🙏🏻

Dostum, eğer ilk yazıcınsa, bambu diğerleri seçenek bile değil, benden demesi. Gir sarı siteye, bak, anlarsın. Diğer markaları alanlar, 1 ay sonra satıyor; ilanlar kaynıyor. Ama Bambu'lar, sıfırından daha pahalıya satılıyor sarı sitede.

Donanımsal olarak çok iyi vaatler veriyor olabilirler ama bambu Studio, fiyat farkını kapatıyor (bence). PS1 kullanıyorum başka yazıcıda kullanmadım.

Hocam peki A1 combo da aklımı çelmiyor değil şimdi baskı tablası büyük ama bu sefer de kargo beklemem gerekecek beklemeye değer mi sizce odamda da o kadar çok geniş bir alan yok açıkçası.

anycubic kobra 3 en kafa yazılımları s
İlk yazıcım olacağı için şu anlık direkt fişe takayım iki vıda sıkıp baskı alma kafasındayım hocam ama yine de bir değerlendiririm teşekkürler 🙏🏻

Hocam peki A1 combo da aklımı çelmiyor değil şimdi baskı tablası büyük ama bu sefer de kargo beklemem gerekecek beklemeye değer mi sizce odamda da o kadar çok geniş bir alan yok açıkçası.
Bende de benzer sorunlar oldu. Eğer tek derdiniz filamentin konulacağı yer ise, AMS gibi sistemleri yazıcının üstüne ya da duvara monte edebilirsiniz. Bunun birçok örneği mevcut.

Evet, beklemek büyük bir sorun. 2. el fiyatları sıfırdan pahalı olabiliyor ama beklemekten başka çareniz yok. Eğer güvenlik konusunda endişeniz varsa, Bambu Lab’in resmi sitesinde distribütörlerin web sitelerini görebilir ve buralardan alışveriş yapabilirsiniz. Ancak, yine de yaklaşık 1 ay beklemeniz gerekecek çünkü yazıcılar stoğa girer girmez tükeniyor.

Ben de iki kez almaya çalıştım ama (toplamda 2 aydan fazla bekledim) stoklar gelir gelmez tükendi ve bana kalmadı. Bu süreçte para biriktirdim ve P1S modelini aldım. Stok sorunu olmadığı için tercih ettim. Pişman mıyım? Hayır, ama PLA vb. baskılar yaparken kapakları çoğu zaman açık tutmak zorunda kalıyorum. Şu anki bilgimle hareket etseydim, A1 Combo alırdım. O zamanlar çok acemiydim ve kapalı kasayı hep kapalı kullanacağımı sanmıştım.

Bu arada, Robo90’ın bir videosunda gördüm, yakında 3D yazıcılara ekstra vergi geliyormuş. Eğer almayı düşünüyorsan elini çabuk tut, sonra yazıcıyı değil, fiyatları basmaya çalışırsın. 😄

Ben hala acemiyim ve bazen işin içinden çıkmak zor olabiliyor. Neyse ki Bambu’nun destek forumları, dökümantasyonları var. Emin ol, bu bilgileri bulmak çok zor çünkü çoğu kişi para kazanmak için paylaşmıyor. İyi ki Bambu almışım, yoksa yazıcıyı çoktan çöpe atardım.

Kısacası, bir daha yazıcı alacak olsam yine Bambu alırım. Adamlar boşuna isim yapmamış. Önceden diğer markaların yarı fiyatına olduğunu görünce hep aklım kalıyordu, ama cihazı kullanınca ve bilginin ne kadar kısıtlı olduğunu görünce fark ettim ki ucuz olan her zaman avantajlı değilmiş.

Son düzenleme:
anycubic kobra 3 en kafa yazılımları s

Bende de benzer sorunlar oldu. Eğer tek derdiniz filamentin konulacağı yer ise, ams gibi sistemleri yazıcının üstüne ya da duvara monte edebilirsiniz. Bunun birçok örneği mevcut.

Evet, beklemek büyük bir sorun. 2. el fiyatları sıfırdan pahalı olabiliyor ama beklemekten başka çareniz yok. Eğer güvenlik konusunda endişeniz varsa, Bambu Lab'in resmi sitesinde distribütörlerin web sitelerini görebilir ve buralardan alışveriş yapabilirsiniz. Ancak, yine de yaklaşık 1 ay beklemeniz gerekecek çünkü yazıcılar stoğa girer girmez tükeniyor.

Ben de iki kez almaya çalıştım ama (toplamda 2 aydan fazla bekledim) stoklar gelir gelmez tükendi ve bana kalmadı. Bu süreçte para biriktirdim ve p1s modelini aldım. Stok sorunu olmadığı için tercih ettim. Pişman mıyım? Hayır, ama PLA vb. baskılar yaparken kapakları çoğu zaman açık tutmak zorunda kalıyorum. Şu anki bilgimle hareket etseydim, A1 combo alırdım. O zamanlar çok ace miydim ve kapalı kasayı hep kapalı kullanacağımı sanmıştım.

Bu arada, robo90'ın bir videosunda gördüm, yakında 3D yazıcılara ekstra vergi geliyormuş. Eğer almayı düşünüyorsan elini çabuk tut, sonra yazıcıyı değil, fiyatları basmaya çalışırsın. 😄

Ben hala acemiyim ve bazen işin içinden çıkmak zor olabiliyor. Neyse ki Bambu'nun destek forumları, dokümantasyonları var. Emin ol, bu bilgileri bulmak çok zor çünkü çoğu kişi para kazanmak için paylaşmıyor. İyi ki bambu almışım, yoksa yazıcıyı çoktan çöpe atardım.

Kısacası, bir daha yazıcı alacak olsam yine bambu alırım. Adamlar boşuna isim yapmamış. Önceden diğer markaların yarı fiyatına olduğunu görünce hep aklım kalıyordu, ama cihazı kullanınca ve bilginin ne kadar kısıtlı olduğunu görünce fark ettim ki ucuz olan her zaman avantajlı değilmiş.

Evet hocam maalesef vergi videosunu bende izledim artık şaşırmamaya başladım neyse yarın birkaç mağaza gezmeyi planlıyorum A1 mini bile alsam şu an için iyidir açıkçası öyle çok büyük şeyler basmayı da planlamıyorum zaten ileride baktım yetmiyor daha büyük bir yazıcıya geçerim.

A1 minide alabilirsin boyut o kadar buyuk bir sorun değil ama tabi parayı verecek olan sensin
Evet hocam maalesef vergi videosunu bende izledim artık şaşırmamaya başladım neyse yarın birkaç mağaza gezmeyi planlıyorum A1 mini bile alsam şu an için iyidir açıkçası öyle çok büyük şeyler basmayı da planlamıyorum zaten ileride baktım yetmiyor daha büyük bir yazıcıya geçerim.
combo olsun rahat edersin ama mini de olur bunda sorun yok

Distribütör firmanın genix olmamasına önem göster alırken.
Robo90 nın teknik servisi rezalet alırken bunları göz önünde bulundur.

anycubic kobra 3
Bambu Lab A1 mini
Eğer bambulab almaya karar verirsen kesinlikle bambunun sitesinde yazan distribütörlerden al başka bir yerden alma ( bende A1 Combo var 2 ay bekledim ama kesinlikle hakkını veriyor iyiki beklemişim dedim )

anycubic kobra 3
Bambu Lab A1 mini

Kobra 3 al 8 farklı renge kadar basabiliyor üstelik nem alma gibi bir olayı da var 600mm hızla Bambu Lab A1'den bile daha hızlı ve hızlı basmasına rağmende gayet iyi basıyor kaliteyi koruyabiliyor Bambu Lab A1'den bile iyi bence evet yazılım olarak biraz geride ve Bambu Lab A1 bundan daha stabil sorunsuz çalışıyor ama ben senin yerinde olsam kobra 3 alırdım geçen 11 dk da benchy bastım 10 numara bastı aynısını Bambu Lab A1 de yaptıklarında katman kaymaları falan oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı