Anycubic Mega Pro Filament Borusu Çiviye Nasıl Bağlanır?

kazımseksen5

Kilopat
Merhabalar yazıcım Anycubic Mega Pro daha alalı yeni oldu yazıcının yanında gelen filamentle deneme baskıları aldım, sıkıntısız çalıştı fakat filement bitince çıkartma işlemi uyguladım fakat filement çıkmadı. Ben de mecburen fotoğraftaki o kablonun olduğu yeri söktüm, kendim çıkardım. Filamenti ve kablo kanalının ucunun eridiğini gördüm, mecburen ucunu hafif kesip geri soktum o vidalı yere fakat yeni aldığım filamenti eklerken o beyaz kablo yukarı kalkıyor ve filament ilerleyip dolamıyor. Onu o civiye nasıl yapıştırabilirim, ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• filament.jpg
    96 KB · Görüntüleme: 52
Hocam merhaba öncelikle filament çıkartacaksanız her zaman nozzleı preheat ile 220 derece civarına getirinki orda kuruyan filamenti eritsin sonra çekin kaymak gibi gelir.
Şuanki duruma gelirsek hiç anlamadım orada ne yaşandığını creality kullanıyorum ben bizde o teflon (beyaz) boruyu soktuğunuz yerler aşağıya bastırınca kilidini salan bir yapı onu bastırıp öyle takıyoruz.

Çivinin altında küçük bir borusu var onu 1 numaralı resimdeki sarı deliğe sokuyorsun sonra filement borusunu da o çiviye sokuyon sistem bu fakat nedense sabit kalmıyor ilk aldığımda otomatik takılıydı onlar ben çıkarınca geri takamdım, galiba bir şekilde yapıştırmam lazım ama neyle ve nasıl bilmiyorum. Veya bu çivinin yenisini alsam o da düzeltebilir bilemiyom ama adını da bilmiyom çivinin.

Dosya Ekleri

• yazıcı1.jpg
    95,2 KB · Görüntüleme: 36
  • yazıcı2.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 40
  • yazıcı3.jpg
    159,8 KB · Görüntüleme: 54
  • yazıcı4.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 46
Makineyi bilmiyorum ama bence yanılıyorsun, o boru tek parça ve sen onu kopartmış gibi duruyorsun.

Teflon tüp pnömatik konnektörün içinde kalmış, önce siyah plastiğe basılı tutup kalan parçayı çıkarman gerek, sonra kalan uzun borunun ucunu gene siyah plastik basılıyken sonuna kadar itip bırakacaksın.

Önceki koparma sırasında konnektör içindeki tırnakları kırdıysan da yenisini alacaksın.

Ben de oraya takılmıştım dedim nasıl bir teflon boru o öyle çift yönlü kendim kullanmayınca da bilemedim

@Siyah Martı Dediğiniz gibi içinden kopmuş alttan iyice zorlayınca alet yardımıyla çıktı zorlamaya korkuyordum ondan bulaşmamıştım. Çok teşekkürler yardımınız için. @Je m en fiche Bir de filementi geri çıkartırken aletin kendi ayarı 230 derece pla kullanıyorum onu 220 dereceye mi aliyim.

230 kendi ayarıysa 230 da kullanın maksat o uçta sert filament kalmasın
önce azcık ittirin manuel olarak uçtan eriyik şekilde çıksın sonra çekip çıkarın
filamenti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…