AOC 23.6" C24G2AE vs MSI 23.8" Optix G241

DepSodie

Centipat
Daha fazla  

Arkadaşlar bu ikisi arasından hangisini önerirsiniz? 165Hz VA panel mi daha mantıklı 144Hz IPS panel mi? LoL CS:GO tarzı oyunlar oynayacağım renkler fazla önemli değil fakat güzel olsun istiyorum.

Arkadaşlar bu ikisi arasından hangisini önerirsiniz? 165Hz VA panel mi daha mantıklı 144Hz IPS panel mi? LoL CS:GO tarzı oyunlar oynayacağım renkler fazla önemli değil fakat güzel olsun istiyorum.

MSI alın.

İki monitör arasında ben de çok kaldım ve tercihimi MSI'dan yana kullandım. AOC'un bu monitörü Türkiye'de sadece İtopya'da var ve kullanıcı incelemesi yok. Sadece birkaç değerlendirme var. Ancak Amazon gibi yabancı sitelerden baktığımda özellikle İngiltere'de çok satılmış bir monitör ve alıcı 7 kişiden de tam puan almış. Değerlendirenlerden birisi, ghosting ve ışık sızması olmadığını iddia etti. Curved yani kavisli yapı seviyorsanız AOC tercih edebilirsiniz.

MSI G241 de çok fazla alınan bir monitör değil ama Türkiye'de çok fazla değerlendirmesi var ve inceleme videoları daha fazla. Bu monitör için de ghosting ve ışık sızması gibi problemlerin olmadığına kanaat getirilmiş ancak monitörü satın alan 65 kişiden birinde ölü piksel çıkmış.

Ben düz monitör sevdiğim için ve IPS olmasından dolayı MSI'ı tercih ettim. Sırf 21 kare daha fazla veriyor diye VA monitör almak istemedim ayrıca kavisli monitörlerde yapı gereği daha fazla ışık sızması oluyormuş.

İkisi de değil. Küçük ekranlarda curved iyi olmuyor. Ayrıca VA paneller yavaş ve ghostinge sebep oluyor ayrıca altpiksel yapısından dolayı yazılar net görünmüyor. G241 ise düz bir IPS panel. Fena değil ancak standı iyi değil ve ölü piksel çıkma ihtimali bayağı yüksek bu modelde. Bunlar yerine attığım modeli öneririm. Standı daha iyi ve msi gibi ölü piksel sorunu da yok.
Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD Profesyonel Gaming Monitör | ITOPYA

Daha önce IPS monitör panel ve FPS oyunları sizin için önemliyse AOC alın. Eğer FPS oyunları önemli ve IPS panel kullandıysanız seçim sizin. Eğer fos oyunları önemsiz ve IPS panel kullanmadıysanız MSI tercih edin. IPS panel kullanmadıysanız dememdeki daha önce IPS panel kullanmadıysa renkler gözüne o kadar da kötü gelmeyebilir. TN panel monitör kullanıyorum bana gayet normal geliyor.

İki monitör arasında ben de çok kaldım ve tercihimi MSI'dan yana kullandım. AOC'un bu monitörü Türkiye'de sadece İtopya'da var ve kullanıcı incelemesi yok. Sadece birkaç değerlendirme var. Ancak Amazon gibi yabancı sitelerden baktığımda özellikle İngiltere'de çok satılmış bir monitör ve alıcı 7 kişiden de tam puan almış. Değerlendirenlerden birisi, ghosting ve ışık sızması olmadığını iddia etti. Curved yani kavisli yapı seviyorsanız AOC tercih edebilirsiniz.

MSI G241'de çok fazla alınan bir monitör değil ama Türkiye'de çok fazla değerlendirmesi var ve inceleme videoları daha fazla. Bu monitör için de ghosting ve ışık sızması gibi problemlerin olmadığına kanaat getirilmiş ancak monitörü satın alan 65 kişiden birinde ölü piksel çıkmış.

Ben düz monitör sevdiğim için ve IPS olmasından dolayı MSI'ı tercih ettim. Sırf 21 kare daha fazla veriyor diye VA monitör almak istemedim ayrıca kavisli monitörlerde yapı gereği daha fazla ışık sızması oluyormuş.

Bende MSI G241 kullanıyorum 1 ms modunda sıfır ghosting var bu da markanın kalitesi bence düşünmeden alınabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı