AOC 23.8" 24G2U vs. ASUS 24" VG248QG

Bütçe
2000

TahaYigitAtasoy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben yeni bir monitör arayışı içerisindeyim. Monitör için yaklaşık 2.000 TL bütçe ayırdım, 1 2 tane monitör seçtim onları da bu yazıya koyacağım. Öncelikle bilgisayar özelliklerimi vereyim ona göre eleştiri veya öneri yapabilirsiniz.
----------------------------------------
MSI Armor GTX1060 6 GB.
Intel Core i5 8400.
8 GB RAM (8*2 yeni RAM aldım ama daha takmadım)
1. monitör - Tıkla (144Hz IPS 1ms 250CD)
2. monitör - Tıkla (165Hz TN 0.5ms 350CD)
TN panel olan bana daha mantıklı geldi, ama neden ucuz olduğunu anlamadım. Pivot özelliğinin olması çok hoşuma gidiyor. İleride eğer yeni monitör alırsam bu monitörü 2. monitör olarak kullanacağım.
---
Özellikle 2. monitör üzerine fazla düşündüm, indirime girdiklerinde almayı planlıyorum bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, ben yeni bir monitör arayışı içerisindeyim. Monitör için yaklaşık 2.000 TL bütçe ayırdım, 1 2 tane monitör seçtim onları da bu yazıya koyacağım. Öncelikle bilgisayar özelliklerimi vereyim ona göre eleştiri veya öneri yapabilirsiniz.
MSI Armor GTX1060 6 GB.
Intel Core i5 8400.
8 GB RAM (8*2 yeni RAM aldım ama daha takmadım)
1. monitör - Tıkla (144Hz IPS 1ms 250CD)
2. monitör - Tıkla (165Hz TN 0.5ms 350CD)
TN panel olan bana daha mantıklı geldi, ama neden ucuz olduğunu anlamadım. Pivot özelliğinin olması çok hoşuma gidiyor. İleride eğer yeni monitör alırsam bu monitörü 2. monitör olarak kullanacağım.
---
Özellikle 2. monitör üzerine fazla düşündüm, indirime girdiklerinde almayı planlıyorum bilgili arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.
Bana göre 2inci monitoe hem senin pcde nvidia g-sync var 2 de 2 daha iyi geldi başka yorumlarda gelir zaten benim tercihim 2 inci monitor

İkisinin hitap ettiği alanlar farklı.

1.'si her iş için uygun sayılır. Rekabetçi oyununuzu da hızlı bir şekilde oynarsınız, hikayeli oyunlarda ve filmlerde renk şöleni de yaşarsınız, grafik tasarımınızı da yaparsınız.

2.'si TN panel olduğundan berbat renkler ve dar görüş açısı vaat ediyor, ama hız olarak da çok hızlı.

Bu ne demek? 2.'yi sadece profesyonelseniz veya CS:GO gibi oyunlar oynamak dışında hiçbir şey yapmıyorsanız öneririm.

Yok ben film izlerim, başka oyunlar da oynarım derseniz uzak durun. Görüntü/Renk kalitesi olarak AOC'un çok çok altında seyler vaat ediyor.

AOC standart bir IPS de değil, aynı zamanda inanılmaz bir renk gamına da sahip.

Bu arada, AOC'da da pivot mevcut.
Mesajımı okuyup yaptığınız işleri değerlendirince hangisini önerdiğimi anlarsınız zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı