AOC 24.5" 25G4sxu 0.3ms 310Hz Fast IPS monitör alınır mı?

AETLS

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Ryzen 7 7800X3D
GPU : MSI Rtx 4070 Super Gaming X Slim
MotherBoard : MSI MB B650 Gaming Plus
CPU Cooler : MSI CORELIQUID E360 ARGB
RAM : CORSAIR Vngnc DDR5 2X16 6000MHZ CL30
SSD : MSI Spatium M450 PCIe 4.0 NVMe M.2 1TB
PSU : MSI A750GL PCIe5 750W 80+ Gold
Son düzenleyen: Moderatör:
Hız, kontrast ve parlaklık bakımından iyi. Renk gamutu olarak sRGB modunu test etmiş sadece.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gecikme değeri iyi bence. Çoğu IPS panellerde 6-8 ms diye biliyorum. Ölü piksel garantisi var mı acaba?

Gecikme değeri iyi bence. Çoğu IPS panellerde 6-8 ms diye biliyorum. Ölü piksel garantisi var mı acaba?

Çoğu IPS panelds 6-8ms doğru ama, fiyatındaki ürünlere göre değerlendirmek lazım. Bir de ms değeri çok da önemli değil. Fikir vermesi açısından önemli ama, bir incelemede 3ms diğer incelemede 5ms çıkabiliyor. Yani kullanılan cihaza göre değişebilir. Tutarlı sonuç için UFO testine bakmak lazım. Görünürde rahatsız edecek ghosting vs göremedim ben. Bir de bu kanalın tepki süresi testleriyle UFO testleri tam olarak uyuşmuyor. UFO testine daha çok dikkat etseniz iyi olur. O daha önemli.

Bu boyutlarda 300Hz alternatif bir model yok gibi. James Donkey hariç. Onunda testini arasan bulamazsın zaten. Sadece rekabetçi oyunlar mı oynuyorsun? 240Hz 27inç 2K IPS var bu paraya. Eğer 24-25inç bandını geçmek istemiyorsan yarın biraz daha detaylı bakarım bu modele.

3.700 TL'lik monitörün tepki süresi testini görsen şaşırırsın.

2024 ve sonrasında çıkan IPS monitörler 3-6ms bandında çıkıyor genelde. 240 veya 360Hz olması genelde fark ettirmiyor. Çok pahalı olan e sporcu monitörleri hariç çoğu zaman bu böyle. Dediğim gibi en iyi sonuç için UFO testine bakmak lazım. Smooth olması açısından 310Hz güzel ama, gecikmeler aşırı düşmüyor. F/P olarak bu yüzden bu tarz modelleri beğenmiyorum. Yanlış anlaşılmasın monitör iyi gözüküyor. Genel bir eleştiri bu.

Dediğim gibi iyi güzel yüksek tazeleme hızı sunuyor ama, gecikmeler normal sayılır. Bari iyi çalışan backlight strobing falan olsa o zaman değer derdim. 2K 240Hz IPS monitör parasına satılıyor. Tüm gün rekabetçi oynarım veya e sporcu olacağım diyen kişilerin tercih etmesi gereken bir monitör tipi bence. Aksi halde 2k monitör alınmalı.

Son düzenleme:

2K konusunda kararsızım. Rekabetçi oyunlar oynuyorum sadece. 27 inç 1080p de görüntü biraz pikselleşiyor diye biliyorum. 27 inç tercih edecek olursam, 2K alırım zaten direk. 240 Hz normalleşmeye başladı bana göre, biraz daha üstüne çıkmak istiyorum. Senin önere bileceğin 240 Hz IPS monitörler neler var. 2K da önerir misin ama 1080p daha sıcak bakıyorum. Belki fikrimi değiştiririm.

Hangi oyunları oynuyorsun? Ayrıca FPS oynuyorsan rankın yüksek mi? Ağırlıklı olarak oynadığın oyunlar var mı? Film ve dizi izler misin? Biraz daha detay vermen lazım.

Hangi oyunları oynuyorsun? Ayrıca FPS oynuyorsan rankın yüksek mi? Ağırlıklı olarak oynadığın oyunlar var mı? Film ve dizi izler misin? Biraz daha detay vermen lazım.

Valorant immo gördüm, yücellik de dolaşıyorum. CS2 Eagle Master, LoL oynuyorum. Warzone, Apex Legends, PUBG. Değişiyor bazen bir oyun sarıyor birkaç ay onu oynuyorum bazen başka bir oyun sarıyor onu oynuyorum. Film, dizi her akşam izliyorum. oyunları ciddi tryhard esporcu derecesin de oynamıyorum.

İyzico ile fiyatı biraz daha düşürebilirsin.

2K 240Hz ve her alanda iyi olan bu var. Film ve dizi izlemeseydin kontrast ve ergonomiden kısılmış ama, diğer alanlarda iyi olan ucuz fiyatlı 2K 240Hz önerirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…