AOC 24G2sp siyah ekranının koyu mavimsi siyah olması neden olur?

Makaleler
5
Arkadaşlar ben bir süre önce Amazon Türkiye'den AOC 24G2sp satın almıştım. Siyah bir ekran açınca simsiyah değil, koyu mavimsi bir siyah rengi olduğunu gördüm, bu durum beni rahatsız etti ve iade ettim. Şimdi bazılarınız "simsiyah bir ekran göremezsin zaten, o yalnızca OLED panelde olur." diyebilir. Ama öyle değil işte arkadaşlar, mesela Lenovo Legion R25I30 monitör alan bazı insanlar siyah ekranlı fotoğrafını çekmiş ve monitörlerinin siyah ekranı cidden siyah, tabii biraz IPS glow olabilir ama benim iade ettiğim AOC model gibi koyu mavimsi bir siyah ekranı yok en azından. Yine aşağıdaki videonun 10:30 Dk'sında monitörün siyah ekranının siyah olduğunu söylüyor monitörü inceleyen kişi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaşadığım sorun hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Siyah ekranın koyu mavimsi (ya da koyu lacivertimsi) siyah olması sorununun bir adı var mı?

Ben de başka bir AOC 2K bir monitör aldım. Griye çalıyor bende de. Başka bir yabancı kaynak videosunda da görmüştüm bahsettiğim şeyi. O videoda da eksi olarak siyahlarından bahsediyordu. Aldığım monitör özelinde konuşuyorum renk kalitesi vasat. Kalibrasyon da öyle. Bu sebeple renkler olduğu gibi görünmez. Hal böyle olunca canlılık dediği şey de (videodakinin belki anlatmak istediği şey saturasyon aslında ikisi farklı) çocuksu bir doygunluktan başka bir şey değil. Ancak fiyat performans olarak bakılabilir bu monitörlere.

Siyahlar parlıyordu bende de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…