AOC 24G2SPU/BK tırtıklı görüntü

Recaurus

Hectopat
Daha fazla  
İtopya üzerinden indirimdeyken 3.900 TL'ye sipariş ettiğim AOC 24G2SPU/BK monitör elime ulaştı. Kendi kutusundan çıkan HDMI ile 2K ekrana sahip laptopuma bağladım. Ancak sorun şu ki görüntü aşırı tırtıklı ve renkler aşırı soluk geldi gözüme. Steam üzerinden bir oyuna girdiğimde, ne üst taraftaki FPS değerini ne de sağ altta birisi oyuna girdiğinde çıkan Steam bildirimini göremiyorum ve okuyamıyorum. Ölü piksel testinde herhangi bir sorun çıkmadı ve elimde henüz minidp to DP kablo yok. Sizce DisplayPort kablosu görüntü kalitesinde aşırı fark ediyor mu? Veya monitörde herhangi bir sorun olabilir mi?

güncel

Son düzenleme:
Ayarlarını kurcaladın mı ? HDR falan açınca olabiliyor veya farklı ayarlarda.

Evet bir çok ayarla oynadım ama sorun onlardan kaynaklanmıyor gibi geldi bana. Pikseller arası boşluk çok fazla gibi duruyor. Yaklaşık 70 cm uzaktan bakıyor olmama rağmen yazılarda piksel sayabiliyorum. Bu normal bir şey mi yoksa monitörde mi sorun var anlayamadım.

Görüntüden görüntüye değişiyor mesela şu an "mesajlar" yazısının altında windows logosu ve chrome logosu pixel pixel ama yazılar ve diğer görüntüler de sıkıntı yok. İsterseniz bir geri gönderip baktırın sorun varsa belli olur zaten. Ben bazen ayarları kurcalarken görüntü çamur gibi olmuştu onun dışında böyle bir sıkıntı monitörün modelinde yok.

Dosya Ekleri

• 3.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 117
  • 2.png
    47,9 KB · Görüntüleme: 122
  • 1.png
    87,3 KB · Görüntüleme: 108
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…