AOC 24G2SPU Ghosting var mı?

Semre57

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selam monitörüm bugün geldi çok şükür ölü pikselden korkuyordum ama temiz çıktı. Ghosting testi ise kafamı karıştırdı. Zira monitöre gözle baktığımda bir ghosting sezmiyorum ufotestinde, çok çok az diyebilirim gözle görülen. Ancak fotoğraf çektiğimde çok kötü görünüyor UFO'lar. Ghosting araştırdığıma göre siyah çizgi bırakıyor bende o yok ama fotoğraf ile UFO'yu hiç net seçemiyorum.

Şöyle de bir durum var, fotoğraf değil video alıp durdurayım dedim belki kamera anlık alamıyordur diye, çektiğim videoda durdurup baktığımda çok temiz görünüyor. Yani fotoğraf kötü iken video gayet temiz gösteriyor (videoda durdurup bakıyorum)

Şu adrese 1 video ve birden fazla görsel ekledim. Sizce sorun ne? Ghosting var mı, yok mu? Monitörü default ayarda kullanıyorum. Herhangi bir ayara karışmadım. Şimdiden teşekkürler.
Bütün testleri sitenin önerdiği 960 hızında yaptım. Monitör 1ms MPRT 165Hz. Drive'a bakmak istemeyenler için 1 adet videodan durdurup aldığım, 1 adet de doğrudan kamera ile çektiğim fotoğrafı bırakacağım. Hangisini referans almalıyım?
Videodaki görüntü;

Screenshot_2023-05-26-02-22-11-520_com.miui.gallery.jpg

Telefon ile monitörün fotoğrafını çekince;

IMG_20230526_001204.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ghosting fotoğraf ile anlaşılmaz. Video başlatıp UFO'larla aynı orantıda telefonu sağa kaydırman gerekiyor.
Akşam eve geçince denerim bunu da, elbette kameranın etkisi var tabii dediğiniz gibi doğrudan fotoğraf başlı başına bir referans değil ama 165hz 1ms başka monitöre sahip arkadaşların görsellerini incelediğimde benimkinden daha iyi görünüyordu. Kamerada da sorun olabilir zira monitöre tutup fotoğraf çekme tuşuna basınca epey bekliyor, sonra cekebiliyor fotoğrafı. Herhalde cok yoğun ışık girişi olduğu için kameraya biraz zorlanıyor. Duvarı falan çekerken saniyesinde çekiyor çünkü.

@Saint Lucia hocam bir kaç konuda yorumlarınıza denk geldim. Mümkünse benim monitör hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum.

Hocam birkaç konuda yorumlarınıza denk geldim. Mümkünse benim monitör hakkındaki yorumlarınızı da bekliyorum.

Tüm fotoğraflarını incelemedim.
Ghosting yok için rahat edebilir.
960 piksel kare hızını telefonunun kamerası anlık yakalayamadığı için UFO garip gözüküyor. Sende bunu görünce garip bir şey var sanıyorsun.
Ghosting için arkasında uzayan siyah bir iz oluşması gerekir.

Aşağıdaki görsel seni yanıltan görüntü. Kameran bu şekilde görüntü kaydediyor ve kafanı kurcalıyor. Takılmana gerek yok. Hareket halindeyken UFO temizse güle güle kullanın. 👍

asus-tf0-ghosting.jpg

Tüm fotoğraflarını incelemedim.
Ghosting yok için rahat edebilir.
960 piksel kare hızını telefonunun kamerası anlık yakalayamadığı için UFO garip gözüküyor. Sende bunu görünce garip bir şey var sanıyorsun.
Ghosting için arkasında uzayan siyah bir iz oluşması gerekir.

Aşağıdaki görsel seni yanıltan görüntü. Kameran bu şekilde görüntü kaydediyor ve kafanı kurcalıyor. Takılmana gerek yok. Hareket halindeyken UFO temizse güle güle kullanın. 👍

Eki Görüntüle 1793775
Dediğiniz gibi çıplak gözle herhangi bir siyahlık vesaire zaten yok. Fotoğraf veya videoda da hiç siyahlık yoktu. Öyleyse ghosting açısından bir sorun yaşamam diye düşünüyorum. İyi dilekleriniz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Monitörün driverını bulamadım, 24G2U mu kurmak gerekiyor. SPU driver sitede yok. İnternette de yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı