AOC 24G2SPU vs ASUS VG249Q3A

Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
2.669
Makaleler
5
Çözümler
28
Hangi monitör daha iyi? Benim için asansörlü olması ve hoparlörü olması önemli değil. 144 Hz olması yeterli. İnput lag, görüntü kalitesi, ghosting ve güç tüketimine önem veririm. Göz sağlığı önemli. Evet, monitörler konusunda kendi bilgilerim dahilinde aradığım özellikler bunlar. Monitörler hakkında bilmediğim daha birçok teknolojiler, yararlı özellikler, sertifikalar da vardır elbet. 1080p üstü monitör önermeyiniz.
 
VG249Q1A'nin overshoot sorunu vardi, bu modelde de var mı bilmiyorum. Hiç duymadığım bir model kendisi, araştırmalıyım.
 
İnput lagını merak etmene gerek yok. Şu çapta ki monitörlerin ortalama gecikmesi 3-5 ms aralığında oluyor. AOC'un 3.3'tür, ASUS'un 3.8'dir gibi. ASUS TUF'ların çoğu modelini beğenmediğim için öneri potasına koymuyorum. AOC varken ASUS düşünmem.
 
AOC 4 ms GtG iken ASUS 1 ms GtG.

Çok memnunum ve hiç sıkıntısı olmadı.

Amazon'dan AOC 24G2SP modelini satın aldım. Satın aldığım modelde hoparlör ve USB yok. G-Sync yerine Adaptive Sync var. Diğer özellikleri aynı. Bende ölü piksel hiç çıkmadı ama IPS Glow var. Siyah ekran açıp monitöre karanlıkta baktın mı? IPS Glow var mı sende de? IPS Glow şöyle bir şey, sanki monitörün yanından birisi el feneri tutuyormuş gibi yana doğru.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı