AOC 24G2SU/BK vs ViewSonic VX2418-P-mhd

Bütçe
4000
Daha kargoya verilmeden iade edince paranın hemen gelip gelmeyeceğini sordum 72 saat içinde dediler AOC'dan 1 adet kalmış oda biterse alamam zaten o yüzden mecbur bunu alacağım artık normalde 4 5 k çıkarım ama kasa alacağım için 1TL bile arttiramiyorum en kötü sonradan satar değiştiririm.

Yani işte dediğim gibi kur değişiminin ardından stok bitmesi de veya 1 stok kaldı diye gösterilmesi de bir şeye dayanıyor oda zam ve bu gibi durumlarda olan tüketiciye oluyor benim de başıma geldi. Ben zincir mağazalardan almıştım monitörü, alacağım monitörün stoğunu bulamamıştım aldığım monitörde son stoktu sonuçta adam yeni fiyat etiketi yapıştırmak için olan stoku da yok gibi gösteriyor.

Yani işte dediğim gibi kur değişiminin ardından stok bitmesi de veya 1 stok kaldı diye gösterilmesi de bir şeye dayanıyor oda zam ve bu gibi durumlarda olan tüketiciye oluyor benim de başıma geldi. Ben zincir mağazalardan almıştım monitörü, alacağım monitörün stokunu bulamamıştım aldığım monitörde son stoktu sonuçta adam yeni fiyat etiketi yapıştırmak için olan stoku da yok gibi gösteriyor.

Hani eski model monitör alıyor olsak tamam üretimi bitmiştir eyvallah ama bu modeller markaların güncel modellerinden. İşin ucu paraya dayanıyor, VA panel de olsa ne kadar ekmek o kadar köfte iade edip stok kalmadı bahanesiyle ürünü alamasan para iadesi ile uğraşsan ve yeni stok gelince adamın yine aynı fiyat etiketi ile satma garantisi olmadığı için bütçe çıkmak zorunda kalacaksın veya bütçe yükselteceksin sende de öyle bir şans yok, önce gelen monitörü bir incele kullan. Rahatsız olursan öyle iade düşün derim.

Son düzenleme:
Yani işte dediğim gibi kur değişiminin ardından stok bitmesi de veya 1 stok kaldı diye gösterilmesi de bir şeye dayanıyor oda zam ve bu gibi durumlarda olan tüketiciye oluyor benim de başıma geldi. Ben zincir mağazalardan almıştım monitörü, alacağım monitörün stoğunu bulamamıştım aldığım monitörde son stoktu sonuçta adam yeni fiyat etiketi yapıştırmak için olan stoku da yok gibi gösteriyor.

Hani eski model monitör alıyor olsak tamam üretimi bitmiştir eyvallah ama bu modeller markaların güncel modellerinden. İşin ucu paraya dayanıyor, VA panel de olsa ne kadar ekmek o kadar köfte iade edip stok kalmadı bahanesiyle ürünü alamasan para iadesi ile uğraşsan ve yeni stok gelince adamın yine aynı fiyat etiketi ile satma garantisi olmadığı için bütçe çıkmak zorunda kalacaksın veya bütçe yükselteceksin sende de öyle bir şans yok, önce gelen monitörü bir incele kullan. Rahatsız olursan öyle iade düşün derim.
60hz laptop ekranından buna geçeceğim için bana her türlü devrim gibi olacak :D tabi ips olsa fln daha iyi olurdu ama yapacak birsey yok, teşekkürler

Son düzenleme:
Öneri için teşekkürler hocam. Bazı incelemelerde ViewSonic ghosting yapmaz deniliyordu (galiba taraflı bir inceleme) bunu yaşayanlar var mı?

Bundan haberim var. Ghostingsiz VA panel monitörün denk gelmesi düşük bir olasılık.
FRC olan monitörlerin Motion blur seviyesi düşük olur. Yok ya da yapmaz demek kör bir bakış açısıdır. Taraflıkla alakası yok.
Ghosting seviyesi biraz şansa bağlıdır. Panel kalitesi ve düşük tepkime gerekiyor.
Kumar oynayacağım diyorsan satın alıp deneyin. Fırsatınız varsa mağazadan UFO testi yapıp alın. Eğer aklınızdaysa ViewSonic.

Güzel bir monitör değil pcmonitorsinfo'ya göre auo M238hvn02 paneli kullanıyor ve GtG süresi bilinmiyor bile yani yavaş bir VA panel. Bu paneli kullanan bir model daha var oda G3 ve oda yavaş bir monitör forumda kronik sorunlu diye geçer kısaca uzak durun. Viewsonic belki daha iyi bir VA panel olabilirdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı