AOC 24G2U ekranda yatay çizgilenmeler

Tentakulsuz

Hectopat
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Masaüstü sistem toplamaya pişman olmak üzereyim.
Bugün monitörüm geldi, sistemimi bağladım. Ölü piksel testi yaptım. Ölü piksel yok fakat kırmızı ve pembede ekranın tamamında parazitlenmeler oldu. Display Port ile bağlamıştım. GPU'yu güncelledim, geçmedi. Display Port kablosunu çıkarıp HDMI ile bağladım. Kırmızı ve pembedeki parazitlenmeler gitti; ama şimdi şu şekildeki gibi yatay çizgilenmeler oluyor bazı yerlerde. Fare ile çizgilerin üzerine gelince imleç etrafı düzeliyor, diğer kısımlar yine aynı.

Nasıl bir yol izlemem lazım bilemiyorum, masaüstü sistem topladığıma pişman olmak üzereyim. Ciddi bütçe harcadım.

Ekran kartı arızalı olabilir diyenler oldu. Vatan'dan daha yeni aldım sistemi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Monitör: AOC 24G2U.

GPU: MSI RTX 2060SUPER Gaming X.

Dosya Ekleri

• IMG_20200428_183535.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef, elimde olan tek kart bu Eryd.
HDMI ile bağlayınca da yaşıyorum bu sorunu.
Az önce ekran kartını sök tak yaptım, düzelme olmadı yine. PrtScreen yapıp painte attım (Ne kadar doğru sonuç verir bilmiyorum.) Ekran görüntüleri aşağıda. Bu ekran kartı arızası olduğunu gösterir mi?
Ve bunun garantisi var mıdır hocam, karta ne OC yaptım ne başka bir şey. İlk kullanımım ve bu arızayı verdi.

Ekranı kamera ile çektiğimde ise görüntü şu: IMG_20200428 yazan.

Dosya Ekleri

• 1disp.png
    2 KB · Görüntüleme: 130
  • 1hdmi.png
    2 KB · Görüntüleme: 78
  • 2disp.png
    397 bayt · Görüntüleme: 76
  • 2hdmi.png
    397 bayt · Görüntüleme: 72
  • 3disp.png
    29,2 KB · Görüntüleme: 72
  • 3hdmi.png
    18,9 KB · Görüntüleme: 73
  • 3hdmi120hz.png
    26 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_20200428_201241.jpg
    839 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleme:
BIOS ekranında siyah font üzerine beyaz harflerin kenarlarında kırmızı kırmızı noktalar çıkıyor, evet Ersin bey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…