AOC 24G2U sıkışmış piksel mi var?

yephedrine

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, görselde göründüğü gibi ekranda iki adet yan yana nokta var. Fakat bakış açıma göre renkleri değişiyor, mavi ve kırmızı oluyorlar. Özellikle alt taraftaki bakış açıma göre gözükmüyor bile. Koyu renkli tonlarda, özellikle siyah renkte gözüküyorlar. Bunların sıkışmış piksel olup olmadığını merak ediyorum, eğer öyleyse garanti kabul eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu noktalar benim monitörün çerçevesinde var, daha doğrusu çerçeve görüntüsü verilmiş kısımlarda. Ne olduğunu bilmiyorum ama aynı noktalar olduğuna eminim. Eğer seninki görüntü aldığın kısımlarda ise satıcıyla görüşüp değişim istemeni tavsiye ederim.

Noktaların tam olarak ne olduğunu çözemedim fakat garanti kapsamında mı? sorusuna yanıt olarak kanunda yeri ne kadar var emin olmamakla birlikte çoğu firmanın 3 ya da 5'den fazla ölü pixel olması durumunda garanti kapsamında değerlendirdiğini biliyorum. Markanın kendisi ile görüşüp bilgi almakta fayda var.

Örnek olarak benzer sorunu vatanbilgisayarla yaşadım, 1 ay boyunca oyaladılar. Asus markası ile görüşünce sorun direk halledildi ve değişim sağlandı. Bende ki durum pixel den ziyade ekranın orta kısmında ışık süzmesi ile alakalı idi.

Son olarak beyaz ekranda nasıl görüyorsunuz kontrol edermisiniz rica etsem?

Beyaz ekranda gözükmüyor, dediğim gibi koyu tonlarda farkedilebiliyor.
Bahsettiğiniz çerçevede olan noktaları biliyorum, aynısı birden fazla bende de var. Bu iki nokta onlardan değil, kırmızı ve mavi renkler. Görüş açısına göre kayboluyorlar ve sadece koyu tonlarda gözüküyorlar. Sanırım sıkışmış piksel ama emin değilim.

Son düzenleme:
Yeni aldığıysanız iade edin. Sandığınız şeye benzemese de iyi durmuyor. Firmalar kendince kusur saymıyor. Ama kanunen kusur kapsamında diye duydum.

Yeni aldığıysanız iade edin. Sandığınız şeye benzemese de iyi durmuyor. Firmalar kendince kusur saymıyor. Ama kanunen kusur kapsamında diye duydum.
Yeni değil, iade edemem maalesef. Yüksek ihtimalle yeni ortaya çıktı bunlar, yoksa şimdiye kadar farkederdim.

Kullanın hocam çok rahatsız etmiyorsa. Ne yazık ki sıfır ölü pikselli cihaz edinseniz bile zamanla çıkabiliyor buna yapacak birşey yok ne yazık ki. 14 gün geçmedi ise iade edebilirsiniz ama geçtiyse servis işlem yapmadan geri yollayacaktır. Hangi monitörü alırsanız alın karşılaşma riskiniz var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video ekranda 2-3 saat açık kalsın.

Not: Sağlığınız için ekrana bakmayınız özellikle epilepsi hastasıysanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…