Panel özelliklerinde %99 sRGB olduğu yazıyor.(24G2U) Üreticinin verdiği bilgiler tutarsız. Kalitesi bilinmeyen bir panel kullandığı için üreticinin verdiği teknik verilere bence pek güvenmemek lazım.Samsung daha geniş renk gamutuna sahip demişsiniz ancak AOC 24G2U %126 sRGB ve %108 Adobe RGB renk gamutuna sahip. Samsung ise %125 sRGB ve %92 Adobe RGB renk gamutuna sahip.
Panel özelliklerinde %99 sRGB olduğu yazıyor.(24G2U) Üreticinin verdiği bilgiler tutarsız. Kalitesi bilinmeyen bir panel kullandığı için üreticinin verdiği teknik verilere bence pek güvenmemek lazım.
Griden griye de 7.5 ms tepkime süresi var.
Eki Görüntüle 458003
@narcobs geldi mi monitörün, test ettin mi? Yorumların neler?
Benimki de geldi, henüz deneyimleme aşamasındayım. Renkleri güzel, sıcak. 2K MSI monitörümden daha doygun renk veriyor. Siyah dengesi ve tepki süresi de MSI Optix'lerden daha başarılı. Olumsuz olarak gözüme çarpan, keskinlik & netlik durumu. Bir türlü doğru keskinliği yakalayamadım. Biraz yakından kullananlar için can sıkıcı olabilir. Anlamsız bir blur'luk var ve ayar yaparak düzeltilemiyor. Yanıt (tepki) süresini ayarlayınca parlaklığın değiştirilemiyor olması da bir eksi.Evet monitörüm geldi, ölü piksel ve color bandingle karşılaşmadım. Karanlıkta siyah ekrana bakınca ışık sızması mevcut o da Va ve Ips panellerde normalmiş sanırım. Normal kullanımda rahatsız etmedi.
Genel olarak benim ihtiyacımı görecek renkleri cidden güzel veren ve parlaklığı yüksek bi monitör.
Henüz çok bi vakit geçirip kurcalayamadım, açıkcası çok da anlamıyorum. Fabrikasyon ayarlarda kullanıyorum, önerebileceğiniz bi ayar varsa o ayara getirebilirim. Başka test etmem gereken bişey var mI? Sizin geldi mi, memnun kaldınız mı?
Freesync ile 1 ms olmuyor diyenler var doğru mudur ? Ve freesync aralığının 70-144 MHZ olması yine?Benimki de geldi, henüz deneyimleme aşamasındayım. Renkleri güzel, sıcak. 2K MSI monitörümden daha doygun renk veriyor. Siyah dengesi ve tepki süresi de MSI Optix'lerden daha başarılı. Olumsuz olarak gözüme çarpan, keskinlik & netlik durumu. Bir türlü doğru keskinliği yakalayamadım. Biraz yakından kullananlar için can sıkıcı olabilir. Anlamsız bir blur'luk var ve ayar yaparak düzeltilemiyor. Yanıt (tepki) süresini ayarlayınca parlaklığın değiştirilemiyor olması da bir eksi.
Ben şöyle test ediyorum:
- Parlaklık: 25
- Kontrast: 50-60
- Netlik: 60-64
- Black Equalizer: 12
- FreeSync: açık
Evet, FreeSync ile 1ms olmuyor. FreeSync açıldığında yanıt süresi ayarı standart'a sabitleniyor. Tepki süresi en hızlı açılacaksa FreeSync'in kapatılması gerekiyor. Benim bildiğim bu tüm curved monitörlerde bu böyle. Flat ekranlarda da çoğunlukla böyledir. Bu monitörde tepki süresi hızlıya çekildiğinde ise parlaklık ayarlanmıyor, %50'ye sabitliyor diye tahmin ediyorum. Benim gibi düşük parlaklık kullananlar için oldukça kötü. Bu yüzden FreeSync açık tepki süresi standartta kullanıyorum. 70-144 Mhz FreeSync aralığını test etmedim ama 70 FPS altında bir kırılma yaşadığımı hatırlamıyorum.Freesync ile 1 ms olmuyor diyenler var doğru mudur ? Ve freesync aralığının 70-144 MHZ olması yine?
Nedir ilk izlenim? Tutar mısınız iade mi ilk birkaç günlük intiba olarak?Evet, FreeSync ile 1ms olmuyor. FreeSync açıldığında yanıt süresi ayarı standart'a sabitleniyor. Tepki süresi en hızlı açılacaksa FreeSync'in kapatılması gerekiyor. Benim bildiğim bu tüm curved monitörlerde bu böyle. Flat ekranlarda da çoğunlukla böyledir. Bu monitörde tepki süresi hızlıya çekildiğinde ise parlaklık ayarlanmıyor, %50'ye sabitliyor diye tahmin ediyorum. Benim gibi düşük parlaklık kullananlar için oldukça kötü. Bu yüzden FreeSync açık tepki süresi standartta kullanıyorum. 70-144 Mhz FreeSync aralığını test etmedim ama 70 FPS altında bir kırılma yaşadığımı hatırlamıyorum.
Hocam aynı şeye takılmışız.. Dediğim gibi çok bi deneyimleme şansım olmadı fakat kafamı kurcalayan 2 sorunum var.Benimki de geldi, henüz deneyimleme aşamasındayım. Renkleri güzel, sıcak. 2K MSI monitörümden daha doygun renk veriyor. Siyah dengesi ve tepki süresi de MSI Optix'lerden daha başarılı. Olumsuz olarak gözüme çarpan, keskinlik & netlik durumu. Bir türlü doğru keskinliği yakalayamadım. Biraz yakından kullananlar için can sıkıcı olabilir. Anlamsız bir blur'luk var ve ayar yaparak düzeltilemiyor. Yanıt (tepki) süresini ayarlayınca parlaklığın değiştirilemiyor olması da bir eksi.
Ben şöyle test ediyorum:
- Parlaklık: 25
- Kontrast: 50-60
- Netlik: 60-64
- Black Equalizer: 12
- FreeSync: açık